Başkan Zolan’dan Engellilere Yeni Proje müjdesi

Başkan Zolan’dan Engellilere Yeni Proje müjdesi

3 Aralık Dünya Engelliler Günü Farkındalık Yürüyüşü’ne tekerlekli sandalyeyle katılan Başkan Zolan,  engellilere yönelik uygulamaya soktukları projeyi de tanıttı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü çerçevesinde Engelsiz Bir Dünya sloganıyla organize edilen Farkındalık Yürüyüşü’ne katıldı. Denizli Valiliği önündeki Atatürk Anıtı'na çelenk konulması ile başlayan törene başta Başkan Osman Zolan'ın olmak üzere bürokratlar ve yetkililer katıldı. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Sevil Güngör, herkesin bir engelli adayı olduğunu ifade ederek, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün farkındalık yaratma adına önemli bir gün olduğunu belirtti.

Engellilerin sorunlarına dikkat çektiler

Katılımcıların beyaz güvercin uçurmasından sonra başlayan empati yürüyüşü 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı’nda sonlandı. Engellilerin sorunlarına dikkatleri çekmek için düzenlenmiş olan empati yürüyüşüne tekerlekli sandalyeyle katılmış olan Başkan Osman Zolan,  daha sonra engellilere yönelik uygulamaya soktukları projeyi tanıttı. Yolcu Bilgilendirme Sistemi ismi verilen uygulamanın Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım A.Ş. filosuna kazandırılan yeni otobüslerin tümünde olduğunu, diğer otobüslere de kısa süre içinde konulacağı belirtildi.

Otobüslerde görüntülü ve sesli uyarı

Başkan Zolan, “İlk etapta tek bir hatta uygulanmaya başlanan Yolcu Bilgilendirme Sisteminin tüm hatlarda çalışmayı aktif hale getireceklerini belirtti ve otobüse bindiğinizde durağın ismi, gideceğiniz yön, anons ve görüntü şeklinde ekranda gelecek ve de duyacaksınız. Engelli kardeşlerimiz nereye gideceğini görecek ve duyacak. Bu hizmeti inşallah yakın bir zamanda tüm araçlarımızda uygulayacağız, dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.