Başkan Zolan,Kimsesizlerin Kimsesi!

Başkan Zolan,Kimsesizlerin Kimsesi!

Büyükşehir kimsesizlere sahip çıkmaya devam ediyor

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin 121 Dev Proje kapsamında hayata geçirdiği Evde Bakım Koordinasyon Merkezi, günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz vatandaşların yardımına koşmaya devam ediyor. Evde Bakım Projesine büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, sık sık sahip çıkılan vatandaşlarla bir araya gelerek gönül alıyor.

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’ın açıkladığı 121 Dev Proje kapsamında 10 Haziran 2016’da faaliyetlerine başlayan Evde Bakım Koordinasyon Merkezi, yardıma muhtaç vatandaşların dertlerine çare olmayı sürdürüyor. Günlük yaşam faaliyetlerini tek başına sürdüremeyen, evde bakım hizmetine ihtiyaç duyan yaşlı, engelli, yatalak ve maddi durumu yetersiz vatandaşların kişisel bakımları ile yaşadıkları yerin temizlik ihtiyaçlarını gideren merkez toplam 8 araç ve 30 personel ile çalışmalarını sürdürüyor. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan da Evde Bakım Koordinasyon Merkezi’nin yardımına koştuğu vatandaşları sık sık ziyaret ederek gönül alıyor.

 

Fatmana Teyze’den Başkan Zolan’a teşekkür

 

“Kimse sahipsiz kalmayacak” sloganıyla projeyi hayata geçiren Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, bu kapsamda evde bakım hizmetinden faydalanan 69 yaşındaki Fatmana Yorulmaz’ı Yenişehir Mahallesi’ndeki evinde ziyaret etti. Başkan Zolan, 2009 yılında geçirdiği trafik kazası sonucunda 7 yıldır yatağa bağlı yaşayan ve eşi Muammer Yorulmaz tarafından bakılan Fatmana Teyze ile bir süre sohbet ederek, sıkıntılarını dinledi. Evde bakım hizmetiyle zor olan hayatının biraz olsun kolaylaştığını belirten Fatmana Teyze Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan’a teşekkür etti.

 

3 ayda neler yapıldı?

 

Umut 1 Sosyal Tesisleri’nde bulunan binasında haftanın 5 günü hizmet veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Evde Bakım Koordinasyon Merkezi, yaklaşık 3 ay önce faaliyetlerine başladı. Merkezin 0 (258) 377 20 12 numaralı çağrı hattına bugüne kadar 586 başvuru yapıldı. Ekipler yaptıkları inceleme sonrasında şartları taşıyan 450 başvuruyu değerlendirerek bu evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşların yardımına koştu. Evde Bakım ve Koordinasyon Merkezi ekipleri, ihtiyaç sahibi 450 başvuru sahibi vatandaşları öncelik durumlarına göre 15 gün, 1 ay ve 2 ayda bir olmak üzere bugüne kadar toplam 943 defa ziyaret ederek hizmet verdi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.