Biz Haber Yaptık, Millî Eğitim Belgeleri İptal Etti

Biz Haber Yaptık, Millî Eğitim Belgeleri İptal Etti

Kendi çizgisinde gördüğü çarpıklıklara ve skandallara göz yummayan Akishaber ekibi tarafından 13 Nisan 2018 tarihinde bir skandal daha ortaya çıkarılmıştı. Denizli MEM O konu ile alakalı harekete geçti.

A+A-

www.akishaber.com.tr Haber sitemizin 13 Nisan tarihli haberinde Ankara Sincan’da bulunan bu sürücü kursuna Denizli’den müracaat eden 41 kişinin Ankara’ya gidip gitmedi sorgulanmıştı. Ayrıca belgeyi alanların tümünün aynı sendikadan olması da dikkatleri çeken başka bir unsurdu. Halk Eğitim merkezinin devreden çıkarılarak Ankara’daki bir kurstan bu belgenin neden alındığı sorgulanmıştı. Tüm bunlardan başka bu kişilerin 96 saatlik kursa katılmadıkları da ortaya çıkmıştı.

Alınan bilgilere göre bu 41 kişiden 35’i sertifika aldı ve haberden sonra yapılan incelemeler ile bu 35 kişinin sertifikaları iptal edildi.

Akishaber’in ortaya çıkardığı skandalın ardından harekete geçen Denizli Türk Eğitim Sendikası son gelişmelerle alakalı bir açıklama yaptı.

DENİZLİ TES’İN AÇIKLAMASI

13.04.2018’de basına düşmüş olan haberlerde il MEM’e bağlı bazı okullarda görevli 41 kişinin özel  bir kursta devam zorunluluğu olan “motorlu taşıt sürücüleri direksiyon eğitimi sınav sorumluluğu kurs programı ”na katılmaksızın belge aldıkları öne sürülmüştü. Bunun üzerine 14.04.2018’de Türk Eğitim Sen Denizli Şubesi olarak olayın aydınlatılması ve faillerinin cezalandırılması amacı ile yetkilileri göreve davet ettik ve basın açıklaması ile bazı sorular yönelttik.

Bakanlıktan alınan duyumlara göre bu organizasyonda Pamukkale ilçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde şube müdürü olarak görev yapan bir kişi başrolde bulunuyor.

-Ankara’nın Sincan ilçesinde açılmış olan bu kurstan 41 kişi değil 35 kişi belge aldı.

-Belge alanlardan hiçbiri 96 saatlik “motorlu taşıt sürücüleri direksiyon eğitimi sınav sorumluluğu kurs programı ” na katılmadı.

-Bu 35 kişinin 33’ü malum sendikaya üye olmak ile birlikte bir kısmının da bu sendikanın farklı kademelerinde görev aldığı biliniyor.

-Belge alanlardan 7 tanesi öğretmen, 5’i şef, 1’i teknisyen , 8’i müdür yardımcısı , 14’ü müdür olarak görev yapmakta.

-Bu kurs ile alakalı il veya ilçe Mem’den herhangi bir duyuru yapılmadı.

-Bu kurstan hakkında malum sendikanın da tüm üyeleri haberdar değil. Yalnızca kendi tabirleri ile “Gold üye” olanlar haberdar.

Milli Eğitim Bakanlığı’nca sürdürülen soruşturma neticelendi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün  bakanlık tarafından bu kişilere önerilen cezaları  bir an evvel uygulamaya koymasını, bilhassa bu olayda başrolde olan  Pamukkale İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Şube Müdürü olarak görev yapan şahsın bir an evvel görevden uzaklaştırılmasını  istiyoruz. Bağlı oldukları sendikanın da bu usulsüzlüğün ve uygulamanın yanında olmamasını umuyoruz.

Süreçte soruşturmanın sağlıklı bir biçimde yürütülmesi ile alakalı gerekli hassasiyeti  göstermiş olan ve adaletin yanında bulunan İl Milli eğitim müdürü Mahmut OĞUZ’ a teşekkür ediyoruz.

Bunun yanında, bu belgeyi alanların bir kısmının müdürlük, müdür yardımcılığı mülakatlarına girmiş oldukları duyumları da bize ulaştı. İl Milli eğitim Müdürünün idareci atamalarında bu kişilerin işledikleri suçu da göz önünde bulunduracaklarına inanıyor  ve gerekli hassasiyeti göstereceklerini umuyoruz. Gereği yapılana dek Türk eğitim-Sen Denizli Şubesi olarak sürecin yakın takipçisi olacağının bilinmesini istiyoruz.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.