Bu, Sıradan Bir Organizasyon Değil!

Bu, Sıradan Bir Organizasyon Değil!

Diyanet İşleri Başkanlığıyla Türkiye Diyanet Vakfı tarafından düzenlenen “Vekâletle Kurban Organizasyonu Tanıtım  Toplantısı” Denizli Kongre ve Kültür Merkezi'nde gerçekleştirildi.

A+A-

Toplantıda konuşma yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, TDV’nın 145 ülkeye, yardımsever milletin, mağdur ve mazlum ülkelerdeki ihtiyaç sahiplerine kurban etlerini ilettiklerini ifade ederek, Vekâlet ile kurban organizasyonunun, sıradan bir organizasyon olmayıp, ümmetin ihtiyacı olan kardeşlik ortamının tekrardan oluşumuna zemin hazırladığını söyledi.

 

Program İstiklal Marşının okunması ile başladı. Seyyid Emir Sultan Camii Müezzin Kayyımı Mehmet Fatih Kayacan'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile program sürdü. Toplantının açılışında konuşan İl Müftüsü Mehmet Aşık, TDV 2018 vekalet yolu ile kurban kesim ücretlerinin yurt içerisinde 850, yurt dışında 625 TL olarak tespit edildiğini dile getirdi.

1993'ten Beri Hizmet Ediyor

TDV’nın 1993’den bu yana vekâlet ile kurban organizasyonları yaptığından bahseden İl Müftüsü Mehmet Aşık, 7 Kıta'da ihtiyaç sahiplerine ulaşıldığını,  İslam âleminin umudunun ve ümidinin necip milletimiz olduğunu, bin yıl İslam’a bayraktarlık yapan bir ecdadın bize miras bıraktığı misyonun varisleri olduklarını, Kurban ibadetinin anlamı gereğince gönül coğrafyalarındaki kardeşlerin yakınlaşmasına, gönüllerini önceden olduğu gibi birbirlerine bağlayacak, sevgi ve muhabbetin oluşmasına vesile olacak muhteşem ibadette yerlerin alınması gerektiğini belirtti.

 

TDV’nın hazırlamış olduğu sinevizyon gösteriminden sonra konuşan Diyanet İşleri Uzmanı Ahmet Sünetci, “Kurbanını Paylaş, Kardeşinle Yakınlaş” teması ile bu seneki Vekâletle Kurban organizasyonu çerçevesinde, yurt içerisinde 280 kesim yerinde, yurt dışında ise 145 ülkenin 436 bölgesinde Başkanlık personeli, TDV görevlisi ve gönüllüleri eşliğinde kesimlerin ve dağıtımların olacağını sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.