Bu Kızlara Dikkat Edin!

Bu Kızlara Dikkat Edin!

Yunanistan,Romanya,Bulgaristan merkezli dolandırcılık şebekesi yalan ve vaadlerle erkekleri önce küçük paralarla kucağa alıp sömürüyorlar! Western Union aracılığı ile binlerce dolar kaptıranların olduğu araştırmamızın küçük bir parçası

A+A-

Yabancı Uyruklu Kız Dolandırıcılar Sınır Tanımıyor! İnternet ortamında her geçen gün yeni bir dolandırıcılık yöntemi ortaya çıkıyor. Dolandırıcılar işi daha da ilerletip yeni yöntemler buluyor. Son olarak yabancı uyruklu kızların internette tanıştıkları kişilerle Türkiye'de mal varlığın olduğunu bunu gelip paylaşabileceğini tapo, senet gibi belgelerle güven vererek karşısındaki kişiden maddi destekte bulunmasını istiyor.

Emniyet Genel Müdürlüğü, evlilik vaadiyle dolandırıcılık olaylarına karşı uyardı. Emniyet tespitlerine göre iyi derecede Türkçe konuşan bayanlar, evlenebileceklerini söyleyerek dolandırıcılık olayına karışıyorlar. Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Dairesi Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, iyi derecede Türkçe konuşan yabancı uyruklu bayanların sanal alem veya televizyon kanalları vasıtasıyla ulaştıkları Türk erkeklerine Türkiye'ye veya bulundukları ülkeye gelmeyi düşündüğünü, gelmek için paralarının olmadığını, pasaport ve uçak bileti masrafları için yardımcı olmalarını istedikleri belirtildi.

YURT DIŞINDAN SİZE ÇAĞRI BIRAKAN KİŞİLERİ ARAMAYIN


Emniyet açıklamasında, "Bu bayanlar para göndermesi halinde Türkiye'ye veya bulundukları ülkeye gelip arkadaş olabileceklerini veya evlenebileceklerini, başka ülkelerdeki Türk vatandaşlarını cep telefonları veya Bulgaristan'da bulunan sabit hatlardan arayarak ekonomik olarak çok zor durumda olduklarını, çalışmak için Türk vatandaşlarının bulunduğu ülkeye gelmek istediklerini söylüyorlar. Türkiye'ye sınır kapısından giriş yapabilmek için birkaç bin TL'ye ihtiyacı olduğunu, bu paranın olması durumunda giriş yapabileceğini, aile fertlerinden kötü muamele gördüğünü ve kendisini zorla evlendirmek istediklerini, yurt dışına çıkmak istediğini, pasaport ve yol parasının olmadığı gibi söylemlerle dolandırıcılık yaptıkları tespit edilmiştir. Yurt dışından arayan veya çağrı bırakan şahısları aramayınız, söylediklerine itibar etmeyiniz, şikayet için en yakın emniyet birimine müracaat ediniz." denildi.

Açıklamada, 'hediye kazandınız' yöntemiyle yapılan dolandırıcılıklara da dikkat çekildi. Vatandaşların 'Değerli müşterimiz indirimli Gold paketi kazandınız. Hemen 0216 322 ......'yii arayın, sürpriz hediyenizi almayı unutmayın, son kayıt  şeklindeki mesajları dikkate almamalı istenildi. Açıklamada, bu tür numaraların aranması halinde kimlik numarasının kesinlikle verilmemesi talep edildi.

Dünya ile yüz göz olduğumuz sahtekar ve güya TÜRK KÖKENLİ ama YUNANİSTAN VE BULGARİSTAN'DA yaşayan bu dolandırıcılar TÜRKİYE'DEKİ garip vatandaşımızı çeşitli yöntemlerle küçük beyinleri ile dolandırmaya kalkışıyorlar..

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.