Bu Programı Yükleyin!

Bu Programı Yükleyin!

İçişleri Bakanlığı tarafından, Sporla Kal Güvende Kal Projesi etkinliğinde "Uyuma" uygulaması ile alakalı mühim açıklamalar yapıldı.

A+A-

Geçten aylarda Google Play ve App Store üzerinden yayınlanan 'Uyuma' isimli uygulama ile vatandaşlar uyuşturucu kaynaklı ihbar ve bildirimlerini anında yapabiliyorlar. Bu şekilde acil durumlarda güvenlik güçleriyle iletişime geçerken, yaşanan vakit kayıpları da engellenmiş ouyor.

“Sporla Kal Güvende Kal Projesi”yle ilgili etkinlikte mobil uygulama hakkında açıklama yapan yetkililer, vatandaşların uygulamaya ilgi gösterdiğini ama sayının halen yetersiz olduğunu ifade ettiler.

Yetkililerin uygulama ile alakalı yaptığı açıklama şöyle:

 “Tedbir aldık, sonuç aldık ama uyuşturucu meselesi boş bırakmaya gelmez. Uyuşturucu konusunda her birimizin panik halinde olması lazım. Vatandaşlarımızın uyuşturucu ile ilgili durumları kolaylıkla bildirebilmeleri için ‘Uyuma’ isimli bir aplikasyon yaptık. Şu ana kadar 26 bin 178 kişi bu uygulamayı indirdi ve 2 bin 405 ihbar yapıldı. Lütfen her anne ve baba bu aplikasyonu mutlaka telefonlarına indirsin. Bildirdiği andan itibaren çok kısa süre içerisinde emniyet görevlilerimiz olay yerinde olmaktadır. Gördüğü şüpheli durumları mutlaka bu uygulama üzerinden bize bildirsin."

Siz de uygulamayı telefonunuza indirmek için aşağıdaki linkleri kullanabilirsiniz:

UYUMA - ANDROiD

UYUMA - İOS ( IPHONE)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.