Buldan’da Gebe İnek Seferberliği

Buldan’da Gebe İnek Seferberliği

Denizli ilinin Buldan ilçesinin Kırsal Beyler Mahallesi'nde otlarken hemen hemen 6 metre derinlikte olan boş su kuyusuna düşen gebe inek, iş makinesi ile kurtarılabildi.

A+A-

Denizli2nin Buldan ilçesinde kuyuya düşen gebe ineği kurtarmak için herkes seferber oldu.

Beyler Mahallesi'ndeki arazide otlayan bir inek, önceki gün saat 10.00 sularında, hemen hemen 6 metre derinlikte olan boş bir su kuyusuna düştü. İneğin kuyuya düştüğünün farkına varan çevre sakinleri öncelikle ineği kendilerinin kurtarıp kurtaramayacaklarına baktılar. Ama kuyunun yaklaşık 6 metre olmasından dolayı bunu başaramadılar ve hemen itfaiye ekiplerine haber ettiler.

İş Makinesi İle Kurtarıldı

İhbarı alan Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Buldan Şubesi ekipleri hızlı bir şekilde olay yerine sevk edildi. Kuyuya inen itfaiye ekipleri, gebe olan ineğin yerinden kalkamadığını gözlemlediler.  İtfaiye ekibi, ineği kuyudan çıkarmak için hemen olay yerine bir iş makinesi çağırdı. Tepedeki kuyunun yamaç aşağı kalmış olan bölüme kazıldı. Kuyunun yanından yol açılarak, ineğin çıkarılmasına zemin hazırlandı ve hemen hemen 1 saat devam eden kurtarma çalışmasından sonra inek,  Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Buldan Şubesi ekiplerince kuyudan çıkarılıp sahibine teslim edildi.

Gebe ineğin 6 metre aşağı düşmesine rağmen sağlığında bir sıkıntı olmadığı ve sahibinin çok mutlu olduğu dile getirildi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.