Buldan’ın İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Buldan’ın İçme Suyu Sorunu Çözüldü

Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Buldan ilçesinde 6 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu açarak, bölgede yaşanan içme suyu sıkıntısına son verdi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’nin hangi bölgesinde neye ihtiyaç varsa tamamını gi

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü’nün Buldan ilçesinde yaşanan su sıkıntısına son vermek için başlattığı çalışma tamamlandı. Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ ekipleri, yaşanan kuraklık nedeniyle Buldan’da 4 adet içme suyu sondaj kuyusunda debilerin azaldığını ve pompa arızaları nedeniyle bölgede içme suyu sıkıntısı olduğunu belirleyerek harekete geçti. Projenin tamamlanmasının ardından sorunu çözmek için hemen harekete geçen Büyükşehir Belediyesi DESKİ, Buldan’da 6 adet yeni içme suyu sondaj kuyusu açtı. Bölgede yaşanan su sıkıntısına son vermek için başlatılan çalışma kapsamında 6 adet sondaj kuyusundan toplam 104 lt/sn su elde edildi. Yeni sondaj kuyularından elde edilen suyun dağıtımı için ise 4500 metre içme suyu hattı, 2 adet trafo, 12 adet beton direk, 1550 metre elektrik iletim hattı yapıldı.

“İhtiyacı giderecek güce ve kapasiteye sahibiz”

Büyükşehir Belediyesi DESKİ’nin kent genelinde olduğu gibi Buldan merkez ve mahallelerinde de çalışmalar gerçekleştirdiğini belirten Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Buldan’da kuraklık ve sondaj kuyularında yaşanan arızlalar nedeniyle meydana gelen içme suyu sorununun çözüldüğünü ifade ederek, “Çalışmanın ardından kaliteli içme suyunu Buldan halkımızın hizmetine sunduk. Denizli’nin hangi bölgesinde neye ihtiyaç varsa tamamını gidereceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın” dedi.

Etiketler : ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.