Bütün Ümidim Gençliktedir

Bütün Ümidim Gençliktedir

Pamukkale Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağ, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı nedeniyle bir mesaj paylaştı.

A+A-

1918 Mondros Mütarekesinin ardından ülkenin pek çok bölgesi düşman işgaline uğradı, ülkenin 4 bir tarafından bu işgallere karşı halk mücadele gösterdi. 1. Dünya Savaşı’nın ardından güçleşen şartlara inat, yılmadan ve yorulmadan kurtuluş için çare aramayı sürdüren Aziz Türk Milleti, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 19 Mayıs 1919 tarihinde Samsun’a ayak basmasıyla bu ‘kurtuluş’ yolculuğuna resmen başladı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun iline çıkmış olduğu tarih olan 19 Mayıs, Türk Milleti’nin düşmandan kurtulmasının 1. adımının simgesi oldu ve ayrıca kurtuluşun geçmişte olduğu gibi şimdi ve gelecekte de Türk gençliğinin elinde olduğunu gösterdi.  Vatan ve milletin istikbalini, aklın ve bilimin önderliğinde muasır medeniyetler düzeyine taşıyacak olan Türk gençliğine emanet eden Gazi Mustafa Kemal Atatürk, “Genç fikirli demek, doğruyu gören ve anlayan gerçek fikirli demektir’’ sözüyle de bu düşüncesini açık bir şekilde belirtmiştir. Cumhuriyetin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, gençliğe hitabesinde de bağımsız bir milletin olmazsa olmazlarını dile getirilmiş, Türk gençliğine olan güven ve inancını net bir biçimde meydana koymuştur.

Bilimin Işığında Bir Gençlik

Pamukkale Üniversitesi olarak bizler; akıl ve bilimin ışığında, çağın teknolojileri ve yenilikleri doğrultusunda, ulusal ve uluslararası seviyede ve teknoloji, bilim, sanayi, kültür, sanat ve spor gibi pek çok alanda ülkesi ve milletini temsil eden bir gençlik yetiştirmek hedefindeyiz. Tüm bu duygu ve düşünceler ile 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramımızı en kalbi duygular ile kutlarken, bu vatan ve bayrak uğruna canlarını feda eden tüm şehitleri rahmet ve saygı ile anıyorum. Sözlerimi, Atatürk’ün şu cümlesiyle tamamlıyorum: ‘Bütün ümidim gençliktedir’.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.