Büyükşehir’den Laodikya Hamlesi

Büyükşehir’den Laodikya Hamlesi

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2008’de Türkiye'de ilk defa Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla yapılan protokolle işletmesini üstlenerek, kazı çalışmalarına destek verilen Laodikya Antik Kenti'ndeki 2200 senelik Batı Tiyatrosu'nda kazı ve restorasyon

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, bu çerçevede kazı ve restorasyon çalışmalarına başlanmış olan 2200 senelik Batı Tiyatrosu'nda incelemelerde bulundu. Kazı ve restorasyon çalışmaları ile alakalı Prof. Dr. Celal Şimşek'ten bilgi almış olan Başkan Osman Zolan, kazı ekibine kolaylıklar dileğinde bulundu.

 

Denizli turizmde daha da ileri gidecek

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, 19 antik kent ve pek çok doğal güzelliği içinde barındıran Denizli'nin, bu zenginlikleriyle dünyanın en güçlü kentlerinden biri olduğunu ifade etti. Laodikya Antik Kenti'nin gün yüzüne çıkmasında Denizli Büyükşehir Belediyesinin büyük destekleri olduğunu belirten Başkan Osman Zolan, 2200 senelik Batı Tiyatrosu'nu da ayağa kaldırıp, tekrardan kullanılabilir hale getireceklerini ifade etti. 15 bin kişi kapasitesi olan tiyatronun ayağa kaldırılmasından sonra farklı etkinliklerin yapıldığı bir yapı haline getirmeyi istediklerini dile getiren Başkan Osman Zolan, Denizli’nin turizmde daha da ileri noktalara ulaşması için gayret etmeye devam ettiklerini, şehrin güzelliklerini ortaya çıkarmaya devam edeceklerini, emeği geçen herkese teşekkür ettiğini ifade etti.

 

Protokol imzalanmıştı

 

Laodikya Antik Kenti'ndeki Batı Tiyatrosu’nun kazı ve restorasyon çalışmaları ile alakalı Laodikya Kazı Heyeti Başkanlığı ile Denizli Büyükşehir Belediye Başkanlığı arasında Mart 2018'de protokole imza atılmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.