Büyükşehir Geleneksel Aşure Hayrını Yaptı

Büyükşehir Geleneksel Aşure Hayrını Yaptı

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından her sene geleneksel bir şekilde Muharrem ayında yapılan aşure hayrı Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Muharrem ayı münasebeti ile her yıl organize etti. aşure hayrı geleneğini bu sene de sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda yapılmış olan aşure hayrına, Vali Hasan Karahan, Milletvekilleri Şahin Tin ve Nilgün Ök, Başkanı Osman Zolan, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle, davetliler ve pek çok vatandaş katılımda bulundu.

 

Cuma namazından sonra yapılmış olan ve vatandaşların yoğun katılım gösterdikleri hayırda, 15 bin kişilik aşure kısa bir zamanda tüketildi. Aşure hayrını her sene geleneksel bir şekilde düzenlediklerini ifade eden Başkan Osman Zolan, Şükürler olsun ki Muharrem ayına kavuştuklarını, bu ayın içinde acıların olduğu gibi güzelliklerin de olduğunu, bu güzel geleneklerin en başında da aşurenin olduğunu, Büyükşehir Belediyesi olarak geleneksel bir hale getirdikleri aşure hayrını yapmanın mutluluğunu yaşadıklarını dile getirdi.

 

“Aşure birlik, beraberlik ve bereket demektir”

 

Başkan Osman Zolan, konuşmasının devamında, Allah kabul etsin, Cuma namazının ardından 15 bin kişilik aşureyi halka dağıttıklarını, güzellikleri yaşatmak, değerlere sahip çıkmak gerektiğini, aşure de birlik, beraberlik ve bereket demek olduğunu, Allah’ın hayırları kabul etmesini, yiyenlere afiyet olmasını dilediğini belirtti ve herkesin Muharrem ayını tebrik ettiğini ifade etti.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.