Büyükşehir Haritasını Çıkaracak

Büyükşehir Haritasını Çıkaracak

Denizli ilinin daha sağlıklı ve yaşanabilir bir şehir olması amacı ile çalışmalarına devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi şehrin stratejik gürültü haritalarının hazırlanması için çalışmalara başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Denizli’nin yaşam kalitesinin daha da artırmak için halk sağlığını direkt etkileyen problemlerin ortadan kaldırılması ile alakalı yatırımlarına da devam ediyor. Bu çerçevede Denizli Büyükşehir Belediyesi, şehrin stratejik gürültü haritalarının hazırlanması çalışmalarını başlattı. Türkiye’nin ‘En çevreci belediyesi’ unvanını elinde bulunduran Denizli Büyükşehir Belediyesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı koordinasyonu ile insan sağlığına tehdit oluşturan çevresel gürültü kirliliğinin azaltılması amacı ile saha çalışmalarını yapıp bir yol haritası çizmekte.

 

Gürültü ölçümleri yapılıyor

 

Çevresel sorunları devam ettirilebilir bir yaklaşımla ele alan Denizli Büyükşehir Belediyesi, “Çevresel Gürültünün Değerlendirilmesi ve Yönetimi Yönetmeliği" çerçevesinde  şehir çapında çevresel gürültüye engel olunması amacı ile endüstriyel tesislerde, eğlence yerlerinde ve karayollarında çevresel gürültü ölçümleri yapmaya başladı. Sayısal veri tabanının hazırlamış olduğu bu çalışmaların ardından veriler gürültü yazılımına entegre edilip şehrin gürültü haritalarını meydana getirecek.

 

Eylem planı hazırlanıyor

 

Çevre düzeni planları ve imar planlarının hazırlanması aşamalarında, çevresel gürültü haritaları dikkate alınarak ileride meydana gelebilecek gürültü problemlerine engel olmayı hedefleyen Denizli Büyükşehir Belediyesi çevresel gürültünün düşürülmesi de dahil olmak üzere gürültü ile alakalı tüm konuların değerlendirilmesi, yönetimi ve düşürülmesini planlanmasını da kapsayan eylem planı hazırlıyor.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.