Büyükşehir’in Tarihe Yolculuk Kafilesi…

Büyükşehir’in Tarihe Yolculuk Kafilesi…

Denizli Büyükşehir Belediyesinin tarihe yolculuk kapsamında düzenlediği Bursa-Çanakkale gezisi devam ediyor. Düzenlenen geziye 50-75 yaş arası vatandaşların katılması,bu vatandaşların o yerleri görmesi amaçlanıyor.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin rutin aralıklarla düzenlediği tarihe yolculuk gesinde 5. Kafilenin yola çıktığı Çanakkale-Bursa yolculuğu dün akşam başladı. Bu yıl il içerisinden on sekiz bin kişinin katılması planlanan gezi turunun dün akşamki yolcularını Büyükşehir Beldiye Başkanı Osman Zolan uğurladı.

Pamukkale ilçesinden müracaat eden ve 10 otobüsü dolduran vatandaşlar,kahramanlık destanının yazıldığı topraklara doğruyola çıktılar. Yakın tarihin sıcak izlerini taşıyan,Kurtuluş savaşının mihenk taşı olan Çanakkale ziyaret edildikten sonra, kültürel değerlerin yoğun olduğu yerler olarak başta gelen Bursa’ya geçilecek.Yolculuğa katılan vatandaşlarla tek tek ilgilenen Başkan Zolan geziye katılan vatandaşlara hitaben ‘’ “İlk önce Bursa’ya gideceksiniz. Burada ecdadımızın ülkemize kazandırdığı başta Ulu Cami olmak üzere kentteki birçok güzellikleri göreceksiniz" dedi.

 

Bu günümüzden daha güzel yarınlara

Belediye Başkanı Osman Zolan sözlerine şöyle devam etti: Bu vatanın kurtuluşuna canlarıyla katkı sağlayan ecdatlarımızın şehit düştükleri topraklara gidiyorsunuz. Şehitlerimize bizlerden de selam götürün. Vatanımızın birliği ve dirliği bozulmaması için dua Allaha edin. Bu günümüzden daha güzel yarınlara kavuşalım. Allah yolunuzu açık etsin. Ziyaretleriniz kabul olsun.

 

Tarihe 2 gün yolculuk

Yolculuğun ilk durağı Bursa Ulu Cami’de kılınacak sabah namazının ardından, Emir Sultan Külliyesi, Çelebi Mehmet ve Yeşil Türbe, Saat Kulesi, Kozahan Çarşısı, Orhan Gazi ve Osman Gazi’nin Tophane’deki türbeleri gezilecek. İkici gün ise, Lapseki’den feribotla Gelibolu yarım adasına yolculuk. Tekne ile boğaz turu yapacak olan kafileye Çanakkale Savaşı anlatılacak. Rehber eşliğinde Kilit Bahir Kalesi, Mecidiye Tabyaları, Seyid Onbaşı, Sahra Hastaneleri Şehitlikleri, Şehitler Abidesi, Yahya Çavuş, Conk Bayırı, Kanlı Sırt Tepesi, 57. Alay ve diğer şehitlikler ziyaret edilecek.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.