Büyükşehir Kış Hazırlıklarına Başladı

Büyükşehir Kış Hazırlıklarına Başladı

Daha temiz ve yaşanılabilir bir şehir için çalışmalarına devam eden Büyükşehir Belediyesi, kömür satış noktalarında kontrollere başladı.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı hava kirliliği kontrol ekipleri, kömür satışı yapılmış olan noktalarda rastgele seçilmiş olan torba kömürlerden numune alıp, tahlil için laboratuvara sevk ediyor. Burada bazı işlemlerden geçen kömürlerin içerisindeki maddelerin yeterli düzeyde olup olmadıkları belirleniyor. Bunun yanında denetimlerde işletmelerin yeterlilik belgeleri de kontrol ediliyor.

 

Denetimler devam edecek

 

Eylül 2016'da Denizli İl Mahalli Çevre Kurulunda alınmış olan kararın sürdürüldüğünü, belirtilirken vatandaşlardan şu konulara dikkat etmeleri istendi: Bahsi geçen karar gereğince Pamukkale ve Merkezefendi ilçelerinde doğalgaz olan bölgelerde, ısınma amaçlı kömür kaloriferi kullanan vatandaşlara doğalgaz kullanma zorunluluğu getirildi. Hala süren bu karar gereği merkez ilçelerde (Pamukkale ve Merkezefendi) doğalgaza geçen bölgelerde yaşayan ve kömür kaloriferi kullanan vatandaşlara doğalgaz kullanma zorunluluğuna uyması, doğalgaz olmayan bölgelerde ikamet eden veya soba kullanan vatandaşlara kömürlerini kömür satış noktalarından almaları; satıcılardan kömürlerin alt ısıl değerlerini öğrenmeleri, yerli kömür alırken alt ısıl değerinin 5400 kcal/kg ithal kömürdeyse alt ısıl değerinin 7200 kcal/kg olmasına dikkat etmeliler."

 

Açıkta kömür satışı yasak

 

Ayrıca vatandaşların yakılması yasak olan atık maddeleri yakmamaları gerektiği dikkat çekildi ve sabah 06.00 – 09.00 ve akşam 16.00 – 19.00 saatleri arasında kömür kullanmamaları ifade edildi. Bunun yanında açıkta kömür satışının yapılmaması ifade edildi.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.