Çamelili kadınlardan Ramazan ayına hazırlık!

Çamelili kadınlardan Ramazan ayına hazırlık!

Denizli'nin Çameli ilçesindeki kadınlar Ramazan ayı hazırlıklarına açtıkları yufkalar ile devam ediyor.

A+A-

Denizli'nin Çameli ilçesinde Ramazan ayı hazırlıkları başladı. Yaklaşan Ramazan ayı ile birlikte mahallelerde Çamelili kadınlar hazırlıklarına kaldıkları yerden devam ediyor.

Karşılıklı olarak yardımlaşma usulü ile gerçekleştirilen hazırlıklarda her gün ayrı bir evde toplanılarak yufkalar açılıyor. Çameli'nin birçok mahallesinde olduğu gibi Yeni Mahalle'sinde de hazırlıklar artık tamamlanma noktasına geldi.

Yeni Mahalle'de yufka açan kadınlardan Medine Soysal, yaklaşan Ramazan ayı ve harman sezonunun bir araya gelemsi sonrasında hazırlıklarına başladıklarını ve yardımlaşma usulü çerçevesinde işlerini daha hızlı yaptıkları belirtti. Bu konuda birbirlerine destek olduklarını da söyleyen Soysal, komşularımızın bazıları hamur açarken kimisi pişiriyor kimisinin de pişen yufkaları istiflediğini sözlerine ekledi.

Yapılan bu çalışmaların hem mahalle hem de halkın bir araya geldiğini belirten Soysal, kuru yufka açan köylü kadınların Ramazan ayından önceki son haftada börek ve tatlı da işlerine başlayacaklarını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.