CHP’li Demirci’den 15 Temmuz Kitapçığına Tepki

CHP’li Demirci’den 15 Temmuz Kitapçığına Tepki

CHP'li Demirci: Dağıtılan 15 Temmuz Kitapçığı Öğrencilerin Ruh Sağlığı Açısından Sakıncalı

A+A-

CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, okulların açılmasıyla öğrencilere dağıtılan 15 Temmuz kitapçıklarını eleştirdi. Bu kitapçıkların öğrencilerin psikolojisini bozulduğunu ileri süren Demirci, bu tür olayların yaşanmamasının tek çözümün bilimsel ve laik uygulamalar olduğunu kaydetti.

İlçe Başkanlığı binasında basın toplantısı düzenleyen CHP Merkezefendi İlçe Başkanı Sedat Demirci, ilk ve ortaokullarda 15 Temmuz gecesini anlatan kitapçıkların dağıtıldığını belirtti. Demirci, “Bu yeni eğitim ve öğretim yıl başlangıcında; ilk ve orta dereceli öğretim kurumlarında öğrencilerimize 15 Temmuz Şehitlerini Anma…. Bildirgesi dağıtıldığı öğrendik. Ülkemizin 15 Temmuz darbe girişimi ile çok vahim bir tehlike ile karşılaştığını, kendini bilmez alçaklara karşı Atatürk’ün askerlerinin, Ömer Halisdemirler’in, duyarlı halkımızın nasıl karşı koyduğunu biliyoruz. O uğursuz gecede 241 insanımızı kaybettik, şehit verdik acıları sımsıcak kalbimizde duruyor.

Ancak biz büyükler, ruhumuzda derin yaralar açan bu günlerden en az büyükleri kadar etkilenen, belki de darbe girişiminde yakınlarını kaybeden, travma yaşayan çocuklarımızı süratle normale döndürmeye çalışma çabası içindeyken daha bu travmadan kurtulamamış küçücük çocuklarımıza; içinde o geceden kalan, kendi halkına namlusunu doğrultmuş askeri araçların, ülkemizin onuru TBMM nin ve diğer bazı binaların bomba ile patlatılmış hallerinin, devrilmiş araçların görüntülerinin de bulunduğu bir kitapçık dağıtıldığını öğrendik.

Aynı kitapçıkta, az önce belirttiğimiz fotoğraflar gibi; ilk ve orta öğretim çağındaki bir çocuğu güvensizlik, korku ve şiddet eğilimi duygularına sevk edecek  “elleri silahlı karanlık adamlar”, “yüreğimizin tam ortasına dayanan namlular”, “ne çok öldük yaşamak için” gibi karanlık, korkutucu ibarelerin bulunduğunu tespit ettik.

Memleketimiz darbelerden telafisi çok güç zararlar gördü. Her darbenin ardından, korku ve baskı ile sinmiş, ötekileştirilmiş, örselenmiş kayıp nesiller yetişti. Ama şimdi bizler barış içinde, geleceğe güvenle bakan mutlu ve huzurlu, fikri ve vicdanı HÜR çocuklar yetiştirmek istiyoruz.Gelinen bu bilim çağında önemli bir toplumsal travmanın ardından, psikolog ve pedagogların görüşlerine başvurulmadan ihmalkar ve acemice davranarak , korku ve güvensizlik havasına kaptırılan bir nesli daha kaybetmek istemiyoruz.Bizler şiddete eğilimli , birbirinden şüphe eden bir toplum olmak yerine sevgi dilini konuşan, korkusuz, güvenli, huzurlu ve refah içinde bir toplum görmek istiyor ve bunun için çalışıyoruz.

CHP Merkezefendi Örgütü olarak; Demokrasi ve hukuk devleti temellerinde, kurucu irademiz ve kuruluş felsefemiz doğrultusunda Atatürk İlke ve Devrimlerine bağlı, sevgi ve barışla işlenmiş, erdemli, laik, vatansever ve korkusuz nesiller yetiştirmek; Cumhuriyetimizi ebediyete kadar var etmek amacı ile “ne darbe ne dikta tam bağımsız, çağdaş, demokratik,laik Türkiye” şiarından hareketle çalışıyoruz. Bu çerçevede, Cumhuriyeti’mizin bekasının teminatı olan; demokrasi ve hukuk devleti ilkelerini özümsemiş olarak görmek istediğimiz çocuklarımızın eğitiminde; iktidarı, bilimsel ve laik uygulamalar yapmaya davet ediyoruz” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.