CHP Merkezefendi Muhtarlarla...

CHP Merkezefendi Muhtarlarla...

CHP Merkezefendi Muhtarlarla...

A+A-

Bugün sabah gerek il gerekse ilçe örgütleri açısından bir ilki gerçekleştirdik. Daha önce yapılmamış bir toplantıyı başarı ile gerçekleştirdik. Merkezefendi İlçemizin muhtarları ile bir araya geldik.

Sayın muhtarlarımıza tek tek ulaştırdığımız davetiyeler ile kahvaltılı sohbet toplantımıza davet ettik.

Merkezefendi Kaymakamı Sayın Şükrü Görücü'ye de bu kahvaltılı tanışma ve sohbet etkinliğimiz için bilgilendirme yaptık.

SİYASET KONUŞMADAN, BİRLİK VE BERABERLİK İÇERİSİNDE SOHBET ETTİK.

Davetiyemizde de özellikle belirttiğimiz gibi siyaset konuşmadan muhtarlarımız ile tanışma kahvaltısı düzenlemiş olduk. Siyaset konularına kesinlikle girmemeye özen göstererek, birlik ve bearberlik içerisinde sohbet etme fırsatını yaratmış olduk.

Sayın Genel Başkanımız da davetli olduğu kahvaltımıza telgraf ile eşlik etmiş oldu.

Sabahın erken saatlerinde Saki Restaurant'a resmi telgrafını gönderdi.

Muhtarlığın günümüzdeki önemini ve değerini konuştuk,

Göreve geldiğimizden beri söylediğim (Ben buna 5 D diyorum.)

Denizli'de

Dert,

Dert yerinde

Dertlilerle

Dinlenir.

Sözünü muhtarlarımıza da söyledim. CHP İlçe Örgütü olarak her zaman göreve hazır olduğumuzu ve tüm muhtarlarımızın yanında olduğumuzu belirttik.

SAYGILARIMLA,

TOLGA VARLIKER

 

CHP Genel Başkanı Sayın Kemal KILIÇDAROĞLU’nun Mesajı:

Sayın Tolga VARLIKER

Merkezefendi İlçe Başkanı

Demokrasinin temel taşı; Saygıdeğer Muhtarlarımız,

Öncelikle bu toplantıya vesile olan Denizli Merkezefendi İlçe Başkanımız Tolga Varlıker’e teşekkür eder, sizleri saygı ve sevgiyle selamlarım. Umuyorum ki, en yakın zamanda yapılacak bir toplantıda bir araya gelir ve sorunlarımızı birlikte tartışma fırsatı buluruz.

Muhtarlarımızla bugüne kadar istişarelerimiz sadece mahallenin değil, ülkenin de sorunlarının çözümü açısından bizlere çok büyük ilham kaynağı olmuştur.

Toplumun ilk temel yönetim organı Muhtarlık Kurumu’dur. Bir mahallede veya köyde yaşayan vatandaşımızın derdinden, sıkıntısından haberdar olan, ilgilenip; elinden tutan kıymetli muhtarlarımız olmuştur.

Bugüne dek muhtarlarımız ve STK’larla yaptığımız çalışmalar ve görüşmelerimizde görüyoruz ki, Muhtar demek mahalleli için güven kaynağı demektir. Güven telkin etmesiyle var olagelmiş bir kurumun kurumsallaşmasının önündeki bütün engeller kaldırılmalıdır. Binası olmayan, mahallelisine bir bardak çay ikram edemeyecek bir muhtar kalmamalıdır. Ayrıca yine muhtarlıklara bütçeden kaynak aktarılması ve muhtarların yerelde çözüm merci haline gelmesi için bazı yasal değişiklerin yapılması gerekmektedir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak bu konuyu da gündemimizde tuttuğumuzu bilmenizi isterim.

Geçmişten bugüne muhtarlarımızın kazandığı hakların neredeyse tamamında partimizin gayret ve emeklerinin bulunduğunu bir kez de sizlerin huzurunda ifade etmek isterim. Muhtarlarımızın kazandığı haklar önemli fakat yetersizdir. Cumhuriyet Halk Partisi olarak demokrasinin kökleşmesinde en önemli kurum olan muhtarlıklarımızın kurumsal kimliğinin güçlenmesi için elimizden geleni yapacağız.

Yaptığımız çalışmaların tarafınızca bilinmesi ve tüm mahalle sakinlerinin bu konudaki hassasiyetimizden haberdar olması bizlerin de, bu konudaki çalışmalarında

motivasyon kaynağı olacaktır. Mahallelerimizin refahı ve huzuru ülkemizin de refah ve huzurunun kaynağı olacaktır.

Bu itibarla, en yakın zamanda ve daha sık bir arada olmayı istediğimi iletir, çalışmalarınızda başarılar dilerim.

 

Kemal KILIÇDAROĞLU

CHP GENEL BAŞKANI

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.