Çivril Belediyesi, Eğitime Katkılarını Sürdürüyor

Çivril Belediyesi, Eğitime Katkılarını Sürdürüyor

Çivril Belediyesi, Eğitime Katkılarını Sürdürüyor

A+A-

Çivril Belediyesi Eğitim ve Kültür hizmetleri öncülüğünde Pamukkale Üniversitesi’nin katkılarıyla  “Mutlu Aileler Sağlıklı Çocuklar” adlı eğitim semineri yapıldı. Konuşmacının Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuran Ceren Güzel’in olduğu programa Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven yanı sıra ilçe halkı katıldı.

Denizli’nin Çivril ilçesi eğitime yönelik katkılarını tüm hızıyla sürdürüyor. Çivril Belediyesi Eğitim ve Kültür Hizmetleri öncülüğünde Pamukkale Üniversitesi’nin katkılarıyla “Mutlu Aileler Sağlıklı Çocuklar adlı eğitim semineri yapıldı. Vali Recep Yazıcıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleşen programa ilçe halkı yoğun ilgi gösterdi. Konferans, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları anısına bir dakikalılık saygı duruşu akabinde okunan İstiklal Marşı ile başladı. Seminerin açılış konuşmasını yapan Çivril Belediye Başkanı Dr. Gürcan Güven, ailelerin çocuklarıyla arasında olan iletişime dikkat çekerek, “Aile içinde bireyler birbirleriyle konuşmaz oldular. Anne ve Baba dizilerle, çocuklar bilgisayar ve telefonlarla içli dışlı oldular.

Akrabalarla ilişkileri kestik. Kısacası yabancılaşıyoruz” dedi. Bunları aşmanın yolunun aile arasında daha çok iletişim ile sağlanacağını belirten Gürcan Güven, “Aile içinde zaman zaman telefonlarınızı, bilgisayarlarınız ve televizyonlarınızı kapatın, ailelerinizle sık sık yürüyüşlere gidin, beraber yemeğe çıkın, haftanın belirli saatlerinde çocuklarınızla birlikte kitap okuyun, komşu ve akraba ziyaretlerini kesinlikle ihmal etmeyin ve birlikte sosyal-kültürel faaliyetlerde bulunun” dedi. Bunların yapılmadığı takdirde bireyler arasında sevginin, merhametin azalacağını bu durumun çocuğun hayatını olumsuz yönde etkileyebileceğini vurguladı. Belediye Başkanı Gürcan Güven’den sonra söz alan Programın konuğu Pamukkale Üniversitesi Öğretim Görevlisi Nuran Ceren Güzel, ise konuşmasında aile içi iletişim ve öğrenci başarısında Anne-Baba Rolü yanı sıra başarı ve başarısızlık nedir, başarısızlıkta zihinsel nedenler, başarı ve başarısızlık odaklı öğrenciler, sınav ve hayat başarısı, başarı sürecinde aileye öneriler gibi konular üzerinde durdu.

Çivril Belediyesi Eğitim ve Kültür Hizmetleri öncülüğünde Pamukkale Üniversitesi’nin katkılarıyla yapılan eğitim semineri,  Gürcan Güven’in konuk Nuran Ceren Güzel’e çiçek ve plaket vermesi ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.