Darbe Teşebbüsünün 2. Yılında Ceza Yağdı

Darbe Teşebbüsünün 2. Yılında Ceza Yağdı

FETÖ’nün 15 Temmuz 2016 senesinde meydana gelen darbe girişiminde İzmir ve Denizli' illerinde kilit noktada olan darbeci sanıklardan 106'sı ağırlaştırılmış müebbet, 4'ü ise müebbet hapis cezası aldı.

A+A-

15 Temmuz darbe teşebbüsünün ardından itirafçı olan "Şapka" kodlu gizli tanık eski albay Hakan Bıyık ve "Kuzgun" kodlu eski tuğamiral Halil İbrahim Yıldız da "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçlarından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası aldılar. Daha sonra mahkeme heyeti bu cezaları itirafçı olduklarından 16 sene 8 aya indirdi.  

Sanıklardan 21 tanesi, Cumhurbaşkanına suikaste yardım, suçundan 20 sene, 31 tanesi ise ,Silahlı terör örgütü üyesi olmak, suçlarından 7 sene 6 ay ile 10 yıl 6 aya kadar hapis cezası aldılar. Mahkeme dosyaları ayrılmış olan 142 sanık ile alakalı ise yargılamanın 19 Temmuz'da başlayacağı öğrenildi.  

DENİZLİ YARGILAMALARI

Denizli'de FETÖ'nün darbe teşebbüsü ile alakalı Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesinde 40'ı tutuklu olan 64 sanığın yargılandığı dava ise 9 Ocak 2018'de sonuçlandı.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıklara ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verdi. sanıklar İnci, Ay, Ekinci ve Yapar ile alakalı verilmiş olan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, TCK'nin 62. maddesi gereği fiilden sonraki ve yargılama sürecindeki davranışları, cezanın sanıkların geleceği üzerindeki olası etkileri dikkate alınıp müebbet hapis cezasına döndürüldü.

Denizli'ye gelen birliklere ait kamera kayıtlarını sildiği öne sürülen er Tolga Kılınçaslan ise 1 sene 8 ay hapis cezası aldı.

Mahkeme, diğer sanıklar ile alakalı ise oy birliği ile beraatlerine, kaçak sanık eski yarbay Fahrettin Demir'in ise dosyasının ayrılmasını kararlaştırdı.

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.