Demirtaş ve Yüksekdağ Tutuklandı

Demirtaş ve Yüksekdağ Tutuklandı

HDP'ye yönelik terör operasyonunda tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilen HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ tutuklandı.

A+A-

HDP'ye yönelik terör soruşturması kapsamında gece Diyarbakır'daki evinde gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklanması talebiyle sevk edildiği Diyarbakır 2. Sulh Ceza Hakimliğince tutuklandı. Ankara'da gözaltına alınan HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ da aynı mahkeme tarafından tutuklandı.

 

12 MİLLETVEKİLİ GÖZALTINA ALINMIŞTI

 

Demokratik Toplum Kongresi (DTK), KCK ve 6-8 Ekim olaylarına yönelik soruşturmalar kapsamında ifade vermeye gitmedikleri için aralarında HDP Eş Genel Başkanları Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ'ın da bulunduğu 12 milletvekili gözaltına alındı.

 

5 MİLLETVEKİLİ TUTUKLANDI

 

Gözaltında bulunan isimlerden HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken Bingöl'de tutuklandı. Baluken'nin ardından milletvekilleri Leyla Birlik ve Nursel Aydoğan da tutuklandı. İlerleyen saatlerde ise HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ da tutuklandı.

 

3 VEKİL SERBEST BIRAKILDI

 

Öte yandan HDP milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder, Ziya Pir ve İmam Taşçıer ise savcılık sorgusunun ardından serbest bırakıldı.

 

"SİLAHLI TERÖR ÖRGÜTÜNE ÜYE OLMAKTAN" SUÇLANIYORLAR

 

Cumhuriyet Başsavcılığından yapılan yazılı açıklamada, HDP Milletvekilleri Demirtaş, Yüksekdağ, Önder, Pir, Yıldırım ve Taşçıer hakkında "silahlı terör örgütüne üye olma, suç işlemeye tahrik ve terör örgütü propagandası yapmak" suçlarından soruşturma yürütüldüğü belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.