Denizli Barosundan Mahkumlara Yardım

Denizli Barosundan Mahkumlara Yardım

Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’nde kalan kadın ve çocukların ihtiyaçlarının karşılanması için başlatılan yardım kampanyasına destek çığ gibi büyüdü ve kampanyadan 10 gün sonra bir kamyon dolusu yardım paketi Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’ne doğru yola çıktı.

A+A-

Farklı cezaevlerinden gerçekleşen 350 nakille kapasitesinin çok üstüne çıkan  Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’nde kalan kadınların ve çocukların bireysel olarak kendilerinin karşılaması gereken  bazı ihtiyaçlarını karşılayamaması üzerine Av. Jülide Keleş Yarışan kadınlar ve çocuklar için, bebek bezi ve mama desteği için yardım çağrısında bulunmuştu. Avukat Yarışan’ ın bu çağrısına kulak veren Denizlili yardım severler 10 gün içinde bir kamyon dolusu malzeme gönderdi.

Bugün ise bebek bezi, çocuk ve kadın kışlık kıyafetler, ayakkabı, çerez, süt, mamaların bulunduğu yardım paketleri Bozkurt Yarı Açık Cezaevi’ne ulaştı. Yardım paketlerinde çocuk bezi, kıyafet, ayakkabı, çerez, kuru yemiş, süt, meyve suyu ve kişisel malzemelerin yer verildiğini belirten Avukat Yarışan, “ Normalde de biz oradaki kadınların ihtiyacının olduğunu biliyorduk her zaman. Ara ara bununla ilgili çalışmalar yapıyorduk. Bu defa infaz yasasında değişiklik oldu ve kapalı cezaevine çok fazla yükümlü nakli oldu. Ondan sonra kapalı cezaevi ile açık cezaevi koşulları çok farklı. Bozkurt soğuk bir yer. Kadın sayısı da birden  çok artmasıyla birlikte o kadınlarında aslında kapalıda infazlarının devam ediyor olduğunu düşündükleri için eksiklikleri birden bire arttı. Denizli Barosu ile görüştük onlarda destek olacaklarını söylediler.

Böyle bir kampanya yapılmasına karar verdik” dedi. Oradaki kadınların ve çocukların sürekli ihtiyaçları olduğunu aktaran Yarışan, genelde tüketim malzemelerine ulaşamadıklarını söyledi. Çocukları için ek besin, mama, bez kadınlar için kışlık malzemeye ihtiyaç olduğuna deyinen Yarışan, “10 gün içinde muhteşem toplandı. Her kadına tam alt üst, montu, 150 kadın için ayakkabı. Tamamı yeni ürün olarak bağışlandı. Çok az kullanılmış malzemeler geldi. Çocuklar için her şey var. El örgüleri geldi, üzerleri işlenmiş. Şuanda hala var göndermek isteyenler diğerlerini de izin almak gerekiyor savcılık izni ile eşyaları kabul ediliyor. Eşyalar güvenlik kontrolünden geçiyor.

Ara ara topladıklarımızı bizim aracılığımızla yine isteyenler bağışlayabilirler” dedi. Kurullar aracılığı ile yardımları her yıl yaptıklarını belirten Denizli Baro Başkanı Müjdat İlhan, “Cezaevinde Kadın ve Çocuk Hakları Komisyonumuz tarafından başsavcılığımızı bilgilendirerek ihtiyaç olan malzemeleri ulaştırılıyor. Bu defaki daha kapsamlı oldu. Bundan sonrada meslektaşlarımızın katkılarıyla devam edeceğiz. Vatandaşlarımızdan gelen destekleri kurum aracılığıyla oraya ulaştırmayı  planlıyoruz. Artık belirli periyotlarla olur. Cezaevinin de kendine göre kuralları var. Bizde o kurallar doğrultusunda izin alarak yapıyoruz. Hem Denizli Barosu hem Kurulları bundan sonra üzerine düşen görevi yapmaya devam edecek” diye konuştu. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.