Denizli'de ''Kaç Bin'' Engelli Var ?

Denizli'de ''Kaç Bin'' Engelli Var ?

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü Engelliler Destek Projesi 9’uncu faaliyeti gazetecilerle birlikte gerekleştirildi.

A+A-

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün yürüttüğü Engelliler Destek Projesi 9’uncu faaliyetinde Denizlili gazetecilerle bir araya gelerek, gazeteciler proje hakkında bilgilendirildi. Denizli Gazeteciler Cemiyeti’nde düzenlenen faaliyette konuşan Denizli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ümit Varol, “Denizli Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünün düzenlediği Engelliler Destek Projesine basın olarak bizde katkıda bulunmak istiyoruz. O yüzden bugün burada toplandık. Hepimiz birer engelli adayı olduğumuz için basın olarak destek vermemiz lazım. Engellilere en kolay biz ulaşabiliriz. Basın olarak bu desteği vermek zorundayız” diye konuştu.

Denizli Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Kadriye Özer Engelliler Destek Projesi hakkında sunum yaparak gazetecileri proje hakkında bilgilendirdi. Proje hedefinin toplumsal farkındalığı arttırmak ve toplumda engellilere yönelik empati kazandırmak olduğunu söyleyen Özer, “ Projede beklediğimiz sonuç toplumda engelliliğe yönelik farkındalık  kazandırılması, engellilerin yasal haklarını bilerek topluma entegrasyonun sağlanması, engellilerin sorunlarının tespit edilip sosyal politika yapıcılara iletilmesidir.”dedi. Toplantıya konuşmacı olarak katılan Pamukkale Üniversitesi İktisadi ve İdari Fakültesi öğretim üyesi sosyal politikacı Prof. Dr. Oğuz Karadeniz Denizli’de 2011 yılında yapılan bir anket sonucunda 90 bin engellinin tespit edildiğini ifade ederek “Denizli’de her 3 aileden birinde engelli birey var. Son 10 yılda engelliler için yeni haklar tanındı. Ama birçok aile ve engelli bu haklardan haberlerinin olmadığını gördük. Bu hakları duyurmak için halkın 5 duyu organı olan gazetecilerden destek bekliyoruz.”diye konuştu. Engelli Meclisi Başkanı Sevil Güngör ise “Engellinin nemalandığı bir toplumda yaşıyoruz. İki yılda tahmin ettiğimizden daha iyi bir noktaya geldik. Her engelliğe dokunabilirsek çoğu şeyi aşmış olacağız. İyi niyetli bu kadrolarımızı korumamız lazım.”dedi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.