Denizli'de 15335 Araç Denetlendi

Denizli'de 15335 Araç Denetlendi

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri tarafından 02 -08 Nisan tarihleri arasında yapılan trafik denetim verileri açıklandı.

A+A-

Denizli Emniyet Müdürlüğü Trafik Birimleri’nin 02 – 08 Nisan süresinde ki bir haftalık dönemde yaptıkları trafik denetimlerinde 15.335 aracın kontrol edildiği belirtildi.

 

Bu denetimler neticesinde;

Hız ihlali,

Kırmızı ışık ihlali,

Seyir halinde cep telefonu ile konuşma,

Duraklama ve park etmenin yasak olduğu yerlere park etme,

Emniyet kemeri ve kask takmama,

Alkollü bir şekilde araç kullanma,

Ehliyetsiz, yetersiz ehliyet ile araç kullanma,

Görüşü engelleyici eşya, süs (filmli cam) kullanma,

Muayenesi olmayan araç kullanma,

Durak harici ve fazla yolcu alma,

Arızalı takograf ile taşıma sınırı üzerinde yük alma (tonaj),

 Karayolları Trafik Kanunun diğer maddelerini ihlal ettikleri görülmüş, ayrıca kusurlu ve eksiği olan araçlar trafikten men edilmiştir.

 

Okul Servis Araçları üzerinde yapılan denetimler sonucunda;

 

 02-08 Nisan 2018 tarihlerinde, 143 Okul Servis aracı, yönetmelik hükümleri kapsamında denetlendi ve yönetmelik hükümlerine göre eksikliği belirlenen araç ve sürücülere 3 adet cezai işlem uygulandı.

 

Fahri Trafik Müfettişleri Tarafından Tanzim Edilen Trafik Suçu Tespit Tutanakları;

 

 İl genelinde, gönüllülük esasına göre hizmet veren, Fahri Trafik Müfettişleri tarafından, trafik kural ihlali yapan araç şoförlerinin tescil plakasına 02-08 Nisan 2018 tarihlerinde toplamda 101 tane suç tespit tutanağı düzenlenmiş olup, trafik idari para cezası karar tutanağına çevrildi.

 

İlimiz Merkez Polis Sorumluluk bölgesinde meydana gelen trafik kazaları;

 

02-08 Nisan 2018 tarihleri arasında sorumluluk bölgesi olan alanda, 47 Yaralamalı kaza ve 48 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere Toplamda 95 kaza gerçekleşmiştir. Kazaların azaltılması ile alakalı olarak kazaların yoğun bir şekilde gerçekleştiği cadde ve güzergâhlar ile sürücüler tarafından kırmızı ışık ihlalinin yapıldığı kavşaklarda, seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, sivil ihbarlı denetim, emniyet kemeri, cep telefonu ve yaya denetimlerine ağırlık verileceği öğrenildi.

 

İl genelinde gerçekleşen kazalar genelde, İzmir Yolu, Acıpayam Yolu, Ankara Yolu ve Halk Caddesi üzerinde olmuş olup, kazalar daha çok, doğrultu değiştirme (dönüş) kurallarına uymama, Araçların hızını hava ve yol koşullarına uydurmamaktan, kavşaklara yaklaşırken araçların hızını azaltmamaktan, kavşaklarda geçiş önceliğine uymama ve yakın takip arkadan çarpma kusurlarından ötürü meydana geldiği belirlenmiştir.

 

İlimiz Bölge Trafik Polis Sorumluluk Bölgesinde;

 

02 - 08 Nisan 2018 tarihleri arasında sorumluluk bölgemizde, 1 ölümlü, 14 Yaralamalı kaza ve 14 Maddi Hasarlı kaza olmak üzere toplamda 29 kaza olmuştur. Kazaların azaltılması ile alakalı olarak kazaların yoğun bir şekilde gerçekleştiği yerlerde, sürücülerin yaptıkları kural ihlalleri ile alakalı ve kurallara uymalarını sağlamak amacı ile seyir halinde çevirme ekipsiz olarak radarlı hız denetimine, emniyet kemeri ve cep telefonu denetimlerine ağırlık verilecektir.

 

Vatandaşların daha güvenli bir trafik ortamında yaşamlarına devam etmeleri için, trafik kazalarından uzak "Güvenli Çevre ve Huzurlu Toplum için" denetimler kararlı bir şekilde aralıksız sürecektir.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.