Denizli'de Büyük Yangın

Denizli'de Büyük Yangın

Denizli'de Büyük Yangın

A+A-

Aynı Tesiste 3. Yangın

Denizli'de saat 20.00 sularında Ankara yolu üzerinde bulunan Denizli Organize Sanayi Bölgesi’nde daha öncede yanan Beysu Atık Fabrikasından kara dumanlar yükselmeye başladı. Atıkların tutuşması üzerine çıkan yangın hızla büyüdü.  

Fabrikadan yükselen duman Denizli’nin birçok noktasından görülüyordu. İtfaiyeye haber verilmesi üzerine Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiye ekipleri kharekete geçti. Önce Sanayi Bölgesi’ndeki itfaiye ekipleri müdahale etti. Kısa sürede Honaz'ın, Kaklık ve Kocabaş mahallelerinden itfaiye ekipleri sevk edildi.

Geçen ay aynı tesiste yine yangın çıkmıştı. Bu yüzden tesiste işler yürütülmeye çalışılırken bir yandan da bakım onarım işleri yapılıyordu. Bu yüzden açıkta bulunan atık malzemeler hemen tutuştu. Malzemelerin yanıcı malzeme olduğu için, itfaiye ekipleri yangını söndürmekte zorlandı. Yangına müdahale sırasında kimyasal bulunan tanklarda patlama yaşandı.

Ekipler bu patlamaların risk oluşturmadığını bildirdi. Ekipler uzun uğraşlar sonucunda yangını söndürdü. Yangının preslenmiş atık malzemelerin tutuşmasıyla çıktığını tahmin ediliyor.

Daha önce 2 kez yangın çıkmıştı

Beysu Atık Yönetimi, özellikle tehlikeli atıkların geri dönüşümü başta olmak üzere ambalaj atığı geri kazanım, tanker temizleme, atık elektrikli ve elektronik eşya işleme, tehlikesiz atık geri kazanım ve tehlikeli atık geri kazanım gibi çalışmalar yürütüyordu. Atık malzemeleri ekonomiye kazandıran firma çevre kirliliğinin ortadan kaldırmak için de çalışmalar yapıyordu. Tesis ilk olarak 2014 yılında yanmış, geçen ayda yine aynı nedenle yangın çıkmıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.