Denizli'de Günlerin İzi...

Denizli'de Günlerin İzi...

Günlerden Pazar, Denizliden dönüyorum...

A+A-

3 Kasım 2016 da gittiğim Denizli şehrimizi bir kez daha görmenin sevincini, 2 konferans 1 şiir şöleniyle muhabbete eklemiş oluyoruz.

Yol bizi, kültürden, sanattan, şiirden yana çekiyor.

Şiir ve edebiyat bir medeniyeti ifade eder. Şiir şölenleri de, konferanslarda bu açıdan kıymetli ve vaz geçilmezdir. Şair ve yazarların halkla, ilgililerle, dahası gençlikle buluşmaları Kadim Kültür geleneğimizin de bir gereğidir.

Uluslararası Yaren Şairler Şöleni Kent konseyi Kent Şairleri Topluluğu Başkanı Şaire-söz yazarı Arzu S. Kabukçu'nun koordinatörlüğünde muhteşem bir etkinliğe tanık olduk. Her birinin kıymetli çabaları, 3 Kasımdan itibaren gelen ulusal ve uluslararası konukların karşılanmaları, ağırlanmaları ve etkinliklerde her hangi bir aksama olmadan verilen gayretler gözlenmiştir ve taktire şayandır. Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Denizli'de şiire olan teması gençlik konferanslarıyla taçlandırıldı. On bin öğrenciye ulaşma çabaları kuşku yok ki şehre ve Genç Geleceğe en büyük yatırımdı.

Denizli Büyükşehir Kültür Daire Başkanı kıymetli Dost Hüdaverdi Otaklı'nın şiire, sanata, edebiata ve kültüre verdiği emek; kuşku yok ki

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Beyefendinin teşvikleriyle göz doldurur nitelikteydi. Müteşekkiriz.

Sanat ve şiir insanlığın en özgün dilidir.

Evrensel dili bilmek, o dile sahip olmak insanlığın huzuruna talip olmaktır. Şiirin görkemli dünyası, gökyüzünde dolunay gibi, hilal düşüncesinin kıyamıyla bütün Türk İslam coğrafyasında varlığını sürdürmektedir. Denizli'de gerçekleşen 2. Yaren Şiir Şöleni

Yalnızca Türkiyenin sesi değil, aynı zaman da Azarbaycan'ın, Karabağ'ın, Kerkük'ün, Tebriz'in, Filistin'in, Kazan'ın, Kırım'ın, Doğu Türkistan'ın, Afrika'nın da dolayısyla Halep'in, Şam'ın, Bağdat'ın, Suriye'nin de, Irak'ın da sesidir.

Azarbaycan Karabağ'da soykırım yapan Ermeniler, ne dün yaptıklarından ne de bu gün yaptıklarından asla yakalarını kurtaramayacaklardır.

Türkiye'nin kıyamı ebedi bir kıyamdır.

15 Temmuz 2016 Haçlı Taaarruzuna karşı-Fetö kalkışmasına karşı- Türkiye seksen milyon halkıyla ayakta durmayı bilmiş, Haçlılara karşı tarihi İstiklal mücadelesini bir kez daha vermiştir.

Şiirin kıyam hali, Türk milletine işaret eder.

Karabağ Soykırım Parkının açılışının da 2. Yaren Şairler Şöleninin içinde gerçekleşmesi hem şairleri, hem şiiri ve hemde "İki Devlet Tek Millet" düşüncesini şiirleştirmiştir.

Şiir hayatın bütünüdür.

Hem konferanslarla yazar buluşmaları gerçekleştirilmiş, hem de söyleşi ve şiir şölenleriyle hem gençliğin hem de Denizli halkının buluşmaları da şiirleştirilmiştir. Ulusal ve Uluslararası katılan şairlerin birlik ve beraberlik vurgusu Büyük Cihan Devleti Türkiye'nin asalatini bir kez daha belirginleştirmiştir.

Bu vesileyle DENİZLİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANLIĞINİN 2.YAREN ŞAİRLER ŞÖLENİNE emeği geçen isimsiz kahramanlara, Kent Konseyi Kent Şairleri Topluluğu'na, Kültür Daire Başkanı Hüdaverdi Otakçı'ya, DBB Başkan Vekili Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci' beyefendiye, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan' Beyefendiye gayret ve çabaları için, şiir ve edebiyata verdikleri kıymet ve değer için müteşekkir olduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum.

Her birinize kalbi teşekkür, selam ve dualarımla.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.