Denizli'de Tam Bir Sanat Gecesi

Denizli'de Tam Bir Sanat Gecesi

Egeli Araştırmacı ve Yazarlar Birliği (YAZ-AR-BİR)’nin geleneksel bir hale getirdiği “Şiirini Al da Gel! Denizli Şiir Günü” nün 17.incisi gerçekleştirildi.

A+A-

Her ayın ilk Cumartesi günü saat 13.00’te Türk Ocakları Denizli Şubesi Salonunda yapılan bu dinletide şairler kendi şiirlerini okurlarken, Türk Halk Müziği sanatçıları da türkülerini paylaştılar. Edebiyat ve şiir severlerin de izleyici olarak katılabildikleri 17.Denizli Şiir Günü, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı.

YAZ-AR-BİR Genel Başkanı Abdülkadir Uslu yaptığı burada yaptığı konuşmasında şehir dışı etkinliklere ekip olarak katılmaları sebebi ile verilen aradan sonra “Şiirini al da gel!” etkinliğine tekrar başladıklarını ifade etti. Uslu, gelenekselleşen etkinliklerin süreceğini belirttikten sonra her ayın ilk cumartesi günü bu etkinliğin devam edeceğini diğer üç haftada da atölye çalışmalarının süreceğini vurguladı.

Bir Sergi Bir İmza Günü

Başkan Uslu, etkinliklere katkıda bulunan şair ve şiir sever dostlara teşekkür ettikten sonra YAZ-AR-BİR üyesi ressam Hakkı Uslu’nun Turan Bahadır Salonunda resim sergisi olduğunu ve YAZ-AR-BİR üyesi şair Kadir Yatağan’ın Hece Kitapevinde imza günü olduğunu katılımcılara anımsattı.


Etkinlikte hep olduğu gibi şiir aralarında türküler de seslendirildi; Türk halk müziği sanatçısı Veli Çakır ve Mehmet Dağal anonim türkülerin yanında kendi bestelerini de seslendirdiler.

Etkinliğin ardından katılım belgeleri başkan Abdülkadir Uslu tarafından katılımcılara sunuldu.

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.