Denizli'den 85 Bin TL'lik Yardım

Denizli'den 85 Bin TL'lik Yardım

Denizli'den 85 Bin TL'lik Yardım

A+A-

Denizlililer, Türk Kızılay'ı Denizli Şubesi vasıtası ile Arakanlı müslümanlara Bangladeş'de inşa edilecek barınma üniteleri için 85 bin 265 lira değerinde yardımda bulundu.

Denizlililer, Türk Kızılay'ı Denizli Şubesi vasıtası ile Akaranlı müslümanlara yardım yağdırdı. Bu güne kadar 85 bin 265 lira değerinde nakit yardımı yapan Denizlililer, yurt genelinde en çok bağış yapan iller sıralamasında Denizli'nin 5. sırada yer almasını sağladı. Arakanlı müslümanlar için Bangladeş'de inşa edilecek konutlar için yardımlarını yapan Denizlililer, Arakanlı müslümanların insanca yaşamalarına da katkı sağlamış olacak. 100 bin kişiye barınma imkanı sağlayacak üniteler, 25 metrekare üzerinden planlandı. Barınma ünitesinde 1 oturma Odası, 1 yatak odası, mutfak ve tuvalet yer alıyor.

PAKETLER MEVCUT

Denizli halkının Arakanlı müslümanların Bangladeş'te kaldıkları süre içinde barınmalarını sağlayacak ünitenin toplam bedelinin 6 bin 500 lira olduğunu ifade eden Kızılay Denizli Şube Başkanı Erdal Otçu, "Yardımseverlerimiz, barınma ünitelerinin yanı sıra 105 lira değerindeki gıda paketi, 35 lira değerindeki hijyen paketi, 120 kira değerindeki mutfak seti, 35 kira değerindeki 5 battaniyeden istediklerini Arakanlı müslümanlara bizim vasıtamız ile ulaştırabilir. Kampanyamızın ucu açık. İstedikleri paket ile ilgili bağışlarını gerçekleştirebilirler" dedi.

YÜZDE 100 VERGİDEN DÜŞÜYOR

Yardımda bulunacak hayırseverlere seslenen Başkan Otçu, "Kızılay, kamu yararına çalışan kuruluş olduğu için yapılan bağış yüzde 100 vergi matrahından düşüyor" dedi. Otçu sözlerini, "Arakanlı müslümanlara yardım etmek isteyen hayırseverlerimiz şubemize gelerek makbuz karşılığı, bir de Halk Bankası'nda açılan TR44 0001 2001 3170 0016 0005 7264 4343 hesaba yaptırabilirler" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.