Denizli'ye Dünya Şehri Görünümü

Denizli'ye Dünya Şehri Görünümü

Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından bugüne dek hizmete alınan 16 adet köprülü kavşak kent trafiğinin can damarı oldu.

A+A-

Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşıma yönelik yaptığı en önemli yatırımların başında gelen köprülü kavşaklar kentte hem kesintisiz trafik akışı sağlarken hem de Denizli'ye gerçek bir dünya şehri görünümü kazandırdı. Çevre düzenleme çalışması tamamlanma aşamasına getirilmiş olan Üçgen Köprülü Kavşakları, İstasyon, Sümer, Sanayi, Zafer Katrancı, Hal, Zeybek, Dokuzkavaklar, Orhan Abalıoğlu, Pamukkale, Müfide Tekin Ada, Deliktaş, Fatih, Kayıhan, Bağbaşı ve Bozburun Köprülü Kavşakları ile bilhassa şehirlerarası trafik akışı hızlanırken Denizli Büyükşehir Belediyesinin ulaşım yatırımları Türkiye'de pek çok ile de örnek oldu.

 

Ulaşım yatırımlar sürüyor

 

Köprülü kavşakların yanında ulaşımda değişik çözümler de sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi Akhan virajında da örnek bir düzenleme yaptı. Ulaşımda geleceğe dönük çözümler sunan Denizli Büyükşehir Belediyesi ayrıca son dönemde hayata geçirdiği Şehit Er Doğan Acar Yaya Üst Geçidi ile Üniversite Yaya Üst Geçidi gibi 14 adet yaya üst geçidini de Denizli halkına kazandırdı. Yakıttan ve zamandan büyük tasarruf sağlayıp can güvenliğini had safhaya çıkaran söz konusu projeleri vatandaşlar çok sevdi.

 

Denizlimize yakışanı yaptık

 

Bugüne dek 16 adet köprülü kavşağı hizmete açtıklarını ve Denizli’nin giriş çıkışlarında yaşanan trafik keşmekeşliğinin ortadan kaldırıldığını ifade eden Başkan Osman Zolan, "Göreve geldiğimizde Denizli'de bir tek köprülü kavşak yokken bu gün bu sayı 16'ya ulaştı. Bir zamanlar çevre illerin hatta ilçelerinin yollarına gıpta ederek bakardık. Şimdi ise Türkiye’nin birçok şehrinden kentimizdeki yollara, kavşaklara, üst geçitlere gıptayla bakıyorlar. Kente kazandırdığımız köprülü kavşaklar ile hem zamandan kazanırken hem de yollarımız daha güvenli ve konforlu hale geldi. Bir zamanlar trafik keşmekeşi içerisinde yer alan bir şehirden; köprülü kavşakları ile örnek, imrenilen bir dünya kenti haline gelen Denizlimize yakışanı yaptık" şeklinde konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.