Doğan Her 2 Bebekten Biri Suriyeli

Doğan Her 2 Bebekten Biri Suriyeli

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi Uzmanı Doç. Dr. Emrah Can, son bir yılda hastanede doğan bebeklerin yüzde 50'ye yakınının Suriyeli olduğunu söyledi. Hastanede her yıl 5 bin bebek dünyaya geliyor.Kaynak: Doğan her 2 beb

A+A-

Hastanede her yıl ortalama 5 bin doğumun gerçekleştiğini kaydeden Doç. Dr. Emrah Can, 2015 Eylül ayından bu yana dünyaya gelen bebeklerin ise yaklaşık yüzde 50’sinin Suriyeli olduğunu belirtti.

Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin Suriyelilerin yoğun olarak yaşadığı bir bölgede bulunduğunu ifade eden Can, “Hastanemizde son 1 yılda yaklaşık 2 bin 500 Suriyeli bebek dünyaya geldi. Bunlardan da problemli vaka olan 250 bebeği Yenidoğan Yoğun Bakım Ünitesi’ne alarak burada tedavilerini gerçekleştirdik. Hastanemiz için İstanbul’un Avrupa Yakası’nda en fazla Suriyeli bebeğin doğduğu hastane diyebiliriz. Hastanemizde sadece doğum ve yenidoğan yoğun bakım servisindeki tedavilerde değil, çocuk acil servislerine başvurularda da Suriyelilere yönelik önemli hizmetler veriliyor. Bu anlamda Bağcılar merkez diyebiliriz” diye konuştu.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.