Dolar 6 TL’yi Aştı!

Dolar 6 TL’yi Aştı!

Sabah saatlerinden sonra dolarda hızlı bir yükseliş meydana geldi. Dolar 6 TL’yi aştı Euro ise 7 TL’yi geçti. İşte Piyasalardaki sın durumlar.

A+A-

Dolar güne inanılması güç bir rekorlar ile başladı. Türk heyetinin ABD’deki görüşmelerinden bir ilerleme işareti çıkmayınca Dolar’daki yükseliş iyice hızlandı ve kur bu sabah saatlerinde 6.24’ü geçti. Euro/TL ise 7.15’i aştı. Daha sonra ise çok sert dalgalanmalar ile Dolar/TL 5.90’a kadar geriledi. Euro/TL 6.78’e geldi.

 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın yapacağı konuşmayla Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın yeni ekonomik model ile alakalı  açıklamaları takip edilecek.

Zirvelerin Zirvesi

Kurun görmüş olduğu yeni zirveyle beraber TL’nin dolar karşısındaki günlük değer kaybı yüzde 3.5’a gelirken, TL gelişmekte olan ülke para birimleri arasında açık ara en kötü performansı göstermeyi sürdürdü.

 

TL’nin yılbaşından beri Dolar karşısındaki değer kaybıysa yüzde 34’ü geçti. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün akşam Rize’de yapmış olduğu kısa hitapta ekonomiyle alakalı değişik kampanyalar sürdürüldüğünü ifade ederek, “ Onların dolarları varsa bizim de halkımız, hakkımız, Allah’ımız var” demişti.

Bu arada Türkiye ve ABD arasında Rahip Andrew Brunson’ın tutukluluğu ve Washington yönetiminin aldığı yaptırım kararları sebebi ile başlamış olan krizi çözmek için ABD’ye giden Türk heyeti de dün Türkiye’ye döndü.

Görüşmelerde herhangi bir ilerleme işareti olmaması ve net bir açıklama yapılmamış olması piyasada tedirginliğe, kurda oynaklığın sürmesine yol açıyor.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.