Dolardan Rekor Üstüne Rekor

Dolardan Rekor Üstüne Rekor

ABD'nin Türkiye'de ev hapsinde olan Rahip Andrew Brunson'ın serbest bırakılması amacı ile Adalet ve İçişleri bakanlarına karşı yaptırım açıklamasından sonra yükselişine devam eden dolar/TL bu sabah evvel 5.11'i daha sonra da 5.14'ü geçti.

A+A-

Terör örgütleri için casusluk yaptığı iddiası ile yargılanmış olan papaz Andrew Brunson'un 2 senelik tutukluluğunun ev hapsine döndürülmesinin ardından ABD ile başlayan krizde, dolar / TL kuru etkilenmeye devam ediyor. Yeni haftaya da rekor kırarak başlayan kur, önce 5.1173'ü gördü. Ardından da 5.14’ü aştı.

Yüzde 25 Kazanç

Dolar, Türk Lirası karşısında geçtiğimiz pazartesiden beri yüzde 5.36 yükseldi. Dolar / TL kurunun yıl başından beri kazancı yüzde 25'in üstünde bulunmakta.

Hafta 5.08’le Tamamlanmıştı

Cuma günkü işlemlerde 5.11'in üstüne tırmanıp tüm zamanların en yüksek seviyesini görmüş olan dolar/TL kuru, temmuz ayı Türkiye enflasyon verisinin ardından bir miktar gerilemişti. ABD'de açıklanmış olan tarım dışı istihdam verisinin ardından düşüşüne devam eden kur, haftayı 5.08'li seviyelerde bitirmişti.

Yumuşa ABD İle Atılacak Net Adımlara Bağlı

Konu ile alakalı açıklamada bulunan uzmanlar, kurda zaten bir hassasiyetin olduğunu, hassas dengelerin daha da ciddileştiğini,  Dolar/TL’de 5 seviyesinin üstüne oturabilecek bir tablo olduğunu ama  ileride ABD ile alakalı net adımların atılması ve bu adımların yumuşamaya doğru evrilmesi kurda yumuşamayı da beraberinde getireceğini ifade ediyorlar.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.