DTO'dan TOBB'a Ziyaret

DTO'dan TOBB'a Ziyaret

Denizli Ticaret Odası ahde vefa göstermek için Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.

A+A-

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Denizli Ticaret Odası Meclis Başkanı Salih Sarıkaya, yönetim kurulu üyeleri ve meclis üyelerinden meydana gelen heyet, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret etti.​ Başkan Erdoğan, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun her zaman desteğini hissettiklerini ifade ederek, kendilerinin de onun yanında olduklarını göstermek amacıyla, 60’a yakın meclis üyesi ile Sayın Hisarcıklıoğlu’nu ziyaret ettiğini ifade etti.

 

Başkanlık makamındaki ziyaret sırasında konuşan TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni dönem için başarılar diledi ve yeni yönetime hayırlı olsun dileklerini sundu. Denizlililer’in girişimci ruhunun ön planda olmaya devam ettiğini ifade eden Hisarcıklıoğlu, Denizli’nin ekonomik gücünü her zaman hissettirdiğini ve Türkiye için neredeyse durmaksızın üretmeye devam ettiğini belirtti. Denizli'nin en büyük özelliğinin “birliktelik” olduğunun altını çizen Hisarcıklıoğlu, Meclis Üyeleri ve Yönetim Kurulu üyelerinin bir arada kendilerini ziyarete gelmesinin de bu birlik ve beraberliğin bir delili olduğunu ifade etti.

DTO BAŞKANI ERDOĞAN: “TOBB’UN HEP DESTEĞİNİ GÖRDÜK”

Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan da ziyaret ile alakalı yaptığı değerlendirmede, geçmiş dönemde tüm çalışmalarını TOBB ile beraber yaptıklarını, Denizli’de yapmış oldukları sektör bazlı faaliyetlerinde, Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu Bey’in destekleri ile çok ciddi çalışmalar yürüttüklerini, kendilerinden aldığı konuları hükümete taşıdığını, o konuların sonuçlanmasında da Sayın Hisarcıklıoğlu’nun çok ciddi destek ve katkısı olduğunu, 60’a yakın meclis üyesi ile, Denizli Ticaret Odası heyeti olarak Sayın Başkanımızın yanında olduğumuzu göstermek için ziyaretine geldiklerini belirtti ve Ticaret Odası ve Denizli esnafları adına, kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum, şeklinde konuştu.

ERDOĞAN: “GİRİŞİMCİLER YETİŞTİRİYORUZ”

Denizli Ticaret Odası olarak girişimci olmak isteyenler ile farklı sektörlerin ihtiyaçlarına göre eğitimler düzenlediklerini de ifade eden Erdoğan, şu an %65’i bayan olmak üzere 2000’e yakın girişimcinin, eğitimlerini tamamladığını, 200’ün üzerinde girişimcinin, Denizli’de yeni işletmeler kurup hem kendilerinin iş sahibi olduğunu hem de istihdama katkı sağladığını, bunun da inşallah hem şehrimizin hem de ülkemizin ekonomik gelişimine katkı sağlayacağını ve bunun yanında, yine ısı, ses ve su yalıtımı ile kaynakçılık eğitimleri de düzenlediklerini söyledi.

ERDOĞAN: “100 MİLYON TL’LİK NEFES KREDİSİ ÜYELERİMİZİ BEKLİYOR”

TOBB’un nefes kredisinin Türkiye’deki esnafa ciddi bir nefes aldırdığının altını çizen DTO Başkanı Erdoğan, bu anlamda da esnafın karşısına çıktıklarında, ellerinin güçlü olduğu projelerin en başında Nefes Kredisinin geldiğini, kendilerinin de TOBB’un ve Denizli Ticaret Odası’nın sağladığı katkı ile, 2017 senesinde 1000’e yakın esnafımıza kredi kullandırdığını, şu anda ki hedefin ise 100 milyon liranın üzerinde bir krediyi kullandırmak olduğunu belirtti.  

EKONOMİ BAKANI BAŞDANIŞMANI YÜKSEL’İ DE ZİYARET ETTİLER

DTO Heyeti, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’ndan başka Ekonomi Bakanı Başdanışmanı Mehmet Yüksel’i de ziyaret ettiler. Yüksel, ziyaret dolayısı ile DTO Başkanı Uğur Erdoğan ile meclis üyelerine teşekkürlerini sundu. Bu arada, Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin önemli olduğunu, sistemin hem istihdama hem de ekonomiye ciddi katkılar sağlayacağını ifade etti.

BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİLİLER OLARAK, BAKANIMIZLA GURUR DUYDUK”  

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin önderliğinde hazırlanan Proje Bazlı Yatırım Teşvik Sistemi’nin kendilerini gururlandırdığını ifade eden DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise, kendisi de bir Denizlili olan Sayın Bakanın hazırladığı ve ülkeye sunduğu bu sistemin, kendilerini mutlu ettiğini, sayın Bakanın, törende yeni sistem hakkında bilgi verirken büyük keyif aldığını, Ekonomi Bakanlığı’nın önemini bildiğini, Denizli’den herhangi bir bakanlık veya kurumlarda işi olanlar, hemşehrilerimize özel Denizli Masası’na ulaştığını ve buradaki arkadaşların kendileri ile ilgilendiğini, Ayrıca, Türk Eximbank ülke genelinde ihracatçıya katkısı yüzde 25 iken, Denizli’ye yüzde 40’ın üzerinde kredi aktardığını, 12 genel müdürün, Denizli’de 150’nin üzerinde firmayı ziyaret edip teşvik, yatırım, Eximbank, ihracat ve ithalat ile ilgili konularda bilgilendirmelerde bulunduğunu ve bunların hep, Sayın Bakanımızın Denizli’ye gösterdiği özel ilgiden dolayı olduğunu sözlerine ekledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.