Eğitim mi Robotlaştırma mı?

Eğitim mi Robotlaştırma mı?

9 günlük Kurban Bayramı tatili ile beraber ağustos ayının da sonuna yaklaştık. Bu da okulların açılmasına az bir süre kaldığının göstergesi. Peki, yeni eğitim yılına hazır mıyız? Yeni eğitim yılına Üstün Dökmen’in bu yazısını okumadan girmeyin.

A+A-

Ülkemizde hep tartışıla gelmiş bir konu: Eğitim… Değişen sınav sistemleri, bu sınav sistemlerine hazırlamaya çalıştığımız ve ömürlerinin en güzel günlerini stres içinde geçiren nesiller… Yeniden değişen bir sistem ve sonsuz bir döngü… Peki, çocuklarımız eğitiliyor mu? Eğitim alabiliyorlar mı? Yoksa sadece para getirecek bir meslek için senelerce bir kısır döngü içinde robotlaşan bireyler haline mi geliyorlar?


 

Prof. Dr. Üstün Dökmen’de bu konuyu ele alan bir yazı paylaştı. TRT’de yapmış olduğu “ Küçük Şeyler ” adındaki program ile daha çok tanınan Dökmen, aslında tam bir ilişki uzmanı. Programları, kitapları ve yazıları ile insanların ufkunu açan, yol gösteren ve insanlara farklı açılardan bakmayı öğreten Dökmen, özellikle aile içi ilişkiler ile alakalı çok sayıda söyleme sahiptir.

Üstün Dökmen “Çocuklarınız varsın, bir çivi bile çakamasın… ama, dersleri iyi olsun. Varsın, omuzlarda cenaze taşıyanlara bön bön baksın… ama, matematiği düzgün olsun” sözleri ile başladığı yazısında o kadar güzel bir konuya değiniyor ki… Çocuklarımızın nasıl elimizden kayıp gittiğini ve robotlaştığını ifade ediyor.

 

İşte Üstün Dökmen’in herkes tarafından okunması gereken çok önemli o yazısının tamamı:

 


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.