Eğitim Şenliğinde Farkındalık

Eğitim Şenliğinde Farkındalık

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda Engelliler Haftası çerçevesinde düzenlenen “Benimle Oynar mısın” isimli 1. Özel Eğitim Şenliği Vali Hasan Karahan’ın katılımı ile yapıldı.

A+A-

Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu’nda yapılan şenliğe; Vali Hasan Karahan, İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Oğuz, Hayırsever Oktay Mersin, öğretmenler ve veliler katılımda bulundu.

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasından sonra başlayan şenlik, özel öğrencilerin hazırlamış oldukları ‘Dik Dur’ adındaki müzikli dans gösterisi ile sürdü. Büyük bir beğeni alan gösteriden sonra protokol konuşmaları yapıldı.

HER SAĞLIKLI İNSAN ENGELLİ ADAYI

Her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun bilinci ile sosyal bir Devlet olma ilkesi gereğince her bir engelli ferdin sorununu dert edinilmesi gerektiğini ve her konuda örnek olan Denizli’nin,  tüm yaş gruplarına ve engelli grubuna yönelik okullar ve eğitim merkezleriyle de Türkiye’ye örnek olduğunu ifade eden Vali Hasan Karahan; bugün hayırlı ve güzel bir iş yaptıklarını, Denizli’nin bu yönde zaten örnek bir şehir olduğunu, bu okulunda bu örneklerin en güzel sembolü olduğunu, 4 senedir faaliyette bulunan bu okulun güzel hizmetlere imzasını attığını, İnşallah bundan sonra da devam edeceğini, insanın her ne engeli olursa olsun eğitilebileceğini belirtti.

 

Hayırseverlerin ve kendilerinin de kamu olarak çok işi olduklarını söyleyen Vali Karahan, Denizli şanslı olduğunu ama gittikçe özel eğitime muhtaç çocukların sayısının arttığını gördüklerini, bu konuda da herkesin gayretli olması gerektiğini, bu evlatların bizim gözbebeğimiz olduğunu, onlar için de güneşin doğduğunu ve yağmurun yağdığını insanların masum olarak doğduklarını sonra hayatın onları bir takım yanlış yollara yönlendirebildiğin, ama bu çocukların doğdukları o masumiyeti ölünceye kadar neredeyse tamamladıklarını, kendilerinin onlara ibadet duygusu ile coşkusu ile hizmet ederek onların hayatlarını kolaylaştıran işler yapmalarının çok güzel olduğunu, kendilerinin bu konuda her türlü gayretin her türlü faaliyetin yanında olduklarını ve emeği geçen herkese teşekkür ettiğini söyledi.

 

Konuşmalardan sonra Hayırsever Oktay Mersin’e eğitime katkılarından ötürü Vali Hasan Karahan tarafından plaket sunuldu.

 

Plaket töreninden sonra öğrenciler tarafından yapılacak atölye çalışmalarının açılışı Vali Hasan Karahan ve diğer protokol üyelerince gerçekleştirildi. Program açılışından sonra Fatih İlkokulu Anasınıfından, Saime Aslan Anaokulu ve Sevgi Bayraktar Anaokullarından birer şube ile Oktay Mersin Özel Eğitim Anaokulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilen 6 değişik atölye çalışması ile sonlandı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.