Erbeyin: Basının İfade Özgürlüğü Kısıtlandı

Erbeyin: Basının İfade Özgürlüğü Kısıtlandı

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Denizli 21. Dönem Milletvekili Av. Salih Erbeyin, ülkemizde basının ifade özgürlüğünün kısıtlandığını söyledi.

A+A-

10 Ocak çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle yazılı açıklama yapan MHP’li Erbeyin, “İktidarın yazılı ve görsel basının yüzde 80'ine egemen olduğu bir ortamda ülkemizde  özgür basından söz edilmesi mümkün değildir. İktidara muhalif her gazetecinin  ifade özgürlüklerinin kısıtlandığı, temel hak ve özgürlüklerin yasaklarla kuşatıldığı yeni Türkiye'de  özgür basından bahsedilemez” diye konuştu.

Tüm bu olumsuzluklara rağmen  gazetecilerin özveriyle görev yaptığını ifade eden Erbeyin şöyle konuştu:  “Kamu görevini özveriyle sürdüren bağımsız ve özgür basın, düşünce özgürlüğünün ve demokrasinin en etkili araçlarından biridir. Özverileriyle, gece-gündüz her an görev başında olan basın çalışanları için 10 Ocak tarihi, meslek onuru ve çalışma hakları konusundaki sorumluluklarını, özverilerini ve mücadelelerini simgeleyen bir tarihtir.

Kamuoyunun aydınlatılması, halkın bilgi edinmesi konusunda çok önemli bir kamu görevini büyük özveri ve zorluklarla gerçekleştiren basın  çalışanları, mesleki hak ve özgürlüklerin geliştirilmesi, bu hedefte ilgili yasalarda gerekli düzenlemelerin yapılarak etkin bir basın özgürlüğü ve meslek haklarının sağlanması dileğiyle; başta ilimizde  görev yapan ulusal ve yerel medyada çalışan gazeteciler olmak üzere tüm basın çalışanlarının, Çalışan Gazeteciler Günü’nü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi.  

MESUT GÜLER

 

 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.