Erdoğan: Kimin Ne Yaptığı Belli Değil !

Erdoğan: Kimin Ne Yaptığı Belli Değil !

Türk Eğitim-Sen Denizli Şube Başkanı Emre Erdoğan yapmış olduğu basın açıklamasında Denizli  Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ateş püskürdü.

A+A-

Açıklamada, 01 eylül 2016 tarih ve 29818 sayılı resmi gazetede yayımlanan “MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI ÖZEL PROĞRAM VE PROJE UYGULAYAN EĞİTİM  KURUMLARI YÖNETMELİĞİ “kapsamında Mustafa Kaynak Anadolu Lisesi, Lütfi Ege Anadolu Lisesi, Aydem Fen Lisesi, İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, Yaşar Kımıl Fen Lisesi proje okulu çerçevesinde alındığı ifade edilerek İl Milli Eğitim Müdürü , Müdür Yardımcısı Ragıp ÇELİK’in  Öğretmen  atama şefine talimat verip ismi geçen okullar aranıp bilgilendirme amacı ile belirtilen yönetmelik kapsamında okullardaki görev süresi 4 seneyi aşan  25 Mayıs 2018 tarihinden sonra sona erecek olan  il içi yer değiştirme başvurusu yapmaları talep edildiği söylendi.

Yapmayanların belirtilen yönetmeliğin geçici 1. Maddesi çerçevesinde görevlendirmelerinin yapılacağının belirtildiği açıklamada, Bakanlıkla gerçekleştirilen görüşmelerde sınavla öğrenci alan okullarla proje kapsamındaki okulların farklı olduğu, adı geçen okulların proje okulu olduklarının resmi yazı ile bildirilmediği ve Milli Eğitim’in bu okulları başvuru ekranında kapattığını dile getirildi.

Şifai emirler ve direktifler ile Devlet yönetilemez!

Açıklama şu sözlerle devam etti:

İsmi geçen okullar niçin telefonla aranıyor? Niçin  Resmi yazıyla okullara duyurulmuyor?

Bu okulların başarısında dahili  ve katkısı olan, bu okullarda görevini yapan arkadaşlar anında kapı önüne konulmaktadır. Denizli ilinin en başarılı liseleri hiçbir ölçüt olmaksızın “BİZİM ADAM “ anlayışıyla görevlendirilecek öğretmenlerle doldurulacak. Bunun örneğini Erbakır Fen Lisesinde de gördük. Görev süresi biten arkadaşlarla alakalı en azından bir kriter belirlenip tercihte bulunabilecekleri  okullar belirtilerek değerlendirme yapılmalıydı. Buzun üstüne yazılan yazı misali şifai direktiflerle telafisi zor olan uygulamalara girilmemeli. “Bu anlayış kadrolaşma hareketidir.”

Konu ile alakalı Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı Talip GEYLAN’a olayı bildirdikten sonra sosyal medya hesabından gerekli yanıtı şöyle vermiştir;

Bazı İl Milli Eğitim müdürleri kendilerini Bakanlık yerine koyup; Sınav ile öğrenci alan okulları il içi tercihleri açmıyorlar, bu okulların öğretmenlerine tayin başvurusunda bulunmaları telkininde bulunuyorlarmış. Bu müdürlükler bu cüreti nereden almaktadır? Merak ediyorum!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.