Esnaf Çok Rahatlayacak

Esnaf Çok Rahatlayacak

CHP Denizli 1.sıra Milletvekili Adayı Gülizar Biçer Karaca, 3.Milletvekili Adayı Teoman Sancar, Pamukkale İlçe Başkanı Osman Tabu bugün seçim kampanyaları kapsamında Pamukkale’ye gittiler.

A+A-


 

CHP Milletvekili adayları Gülizar Biçer Karaca ve Teoman Sancar’ı vatandaşlar ve esnaf büyük bir ilgi ile karşıladılar. Esnafla bir araya gelmekten mutlu olup, onur ve gurur duyduklarını  ifade eden Gülizar Biçer Karaca, esnafın rahatlaması, emeğinin karşılığını alabilmesi amacı ile Esnaf Bakanlığı’nın kurulacağını,  ruhsatlandırma işlemlerinin esnaf odalarınca yapılmasını sağlayacaklarını, Suriyelilerin vergiden ve yasal sorumluluklardan muaf tutulup haksız rekabet edilmesinin önleneceğini, sosyal güvenlikte norm ve standart birliğinin sağlanacağını, esnaf aleyhine olan farklılıkların ortadan kaldırılacağını dile getirdi.

Kredi Miktarı Artırılacak

 

Kredi Kefalet Kooperatifleri’nin kuvvetlendirilip, kredi miktarlarının artırılacağını belirten Karaca, aynı alanda iş yapan esnafın çarşılar ve sanayi siteleri halinde örgütlenmesinin destekleneceğini, ortak malzeme ve hizmet kullanımıyla giderlerinin düşürüleceğini, tarihi çarşıların özerk yapıya kavuşturulacağını,  çıraklık ve kalfalık eğitimlerinin birleştirilip kalfaların kısa vadeli sigorta primlerinin de devlet tarafından ödenmesinin sağlanacağını, 18 yaşın üstündeki kalfalara 24 aya kadar uzun vadeli sigorta primleri için kalfalık borçlanmasının getirileceğini, meslek lisesi veya çıraklık eğitim merkezlerine devam eden gençleri istihdam edenlere vergi indirimi, sigorta primi indirimi gibi desteklerin sağlanacağını söyledi.

Teoman Sancar ise, CHP iktidarıyla esnafın artık rahat bir nefes alacağını dile getirerek, esnafın kira stopajının kaldırılacağını, esnafın kira, araç gideri vb. iş yeri masraflarının vergiden düşebilmesinin sağlanacağını, esnafa senelik ödediği vergi ve prim miktarınca sıfır faizli kredi kullandırılacağını, esnafın düşük faizli ve uzun vadeli krediler ile kira öder gibi dükkan sahibi olmasının sağlanacağını söyledi.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.