Fatura Ödemek Artık Daha Kolay

Fatura Ödemek Artık Daha Kolay

Elektrik tedarik hizmetleri çerçevesinde, dijital kanallar üstünden yenilikçi çalışmalarını sürdüren Aydem ve Gediz Elektrik, hizmet kalitesini artırıp çevreci uygulamalarına yenisini ekliyor.

A+A-

Milyonlarca elektrik müşterisi, fatura bildirim tercihlerini değiştirip “e-Arşiv Fatura” uygulamasına dâhil olabilecek ve elektrik faturalarını kâğıt fatura yerine e-posta yolu ile ya da kısa mesaj olarak alabilecekler.

Elektrik faturalarını e-posta veya kısa mesaj yolu ile almayı seçecek müşteriler, kâğıt tasarrufu edip hem çevreyi koruyabilecekler hem de faturalarını daha kolay bir biçime görüntüleyebilecekler.

 

Yapılması Gereken İşlemler Nedir?

Müşterilerin, bu yenilikten yararlanabilmeleri için evvela sözleşme hesaplarına ait iletişim bilgilerini güncellemeleri gerekli. online.aydem.com/online.gediz.com sayfaları üstünden ya da en yakın müşteri ilişkileri merkezinde başvuru formu doldurup fatura bildirim tercihleri değiştirilebilecekler. e-Arşiv Fatura uygulamasına başvuruların tamamlanmasından sonra ilk dönem faturalar, e-posta veya kısa mesaj yolu ile gönderilecek, devam eden dönemlerdeyse kâğıt fatura yöntemi ile herhangi bir bildirim yapılmayacak. Müşteriler, bu 3 farklı fatura alımı seçeneklerinden sadece birini tercih edebilecekler.

 

Kâğıt Faturanın Tüm Bileşenlerini İçerecek

Vergi Usul Kanunu’nun 397 sıra numaralı tebliğiyle, e-posta veya kısa mesajla iletilen fatura, asıl kâğıt faturanın yerine geçebilecek ve asıl kâğıt faturanın tüm bileşenlerini içeriğinde barındıracak. Fatura bildirim tercihini değiştirmiş olan müşteriler için Vergi Usul Kanunu’nun ilgili tebliği gereğince ve Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nun getirdiği hükümler kapsamında faturalar, artık sayaç mahalline kâğıt olarak bırakılmayacak ve kâğıt olarak tebliğ edilmeyecektir.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.