FETÖ Soruşturmasında 8 Tutuklama

FETÖ Soruşturmasında 8 Tutuklama

Denizli’de, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY) para aktardıkları ve kurban etlerini Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattıkları ileri sürülen şirket yöneticisi 16 kişi bugün adliye ye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 17 k

A+A-

Denizli’de, FETÖ/PDY tarafından kurulduğu belirlenen iki yemek şirketinin vatandaşlardan aldığı kurbanları Afyonkarahisar’daki sucuk fabrikasına sattığı, ayrıca şirketin kendi çalışanlarından her ay düzenli para aldıkları ortaya çıktı. Şirketlerin ayrıca kurban etleri satıldığı belli olmasın diye de belli aralıklarla et alıp satımı gerçekleştirdiği iddia edildi. İki firmanın büyük ihaleleri alabilmeleri için de kendi aralarında sahte fatura düzenledikleri ve para girdi çıktısı yaptıkları belirlendi. Şirketlerin 160 çalışanı olduğu, bu çalışanların asgari ücretle çalıştırıldığı ve her ay işçilerden düzenli olarak 200 lira aldıkları belirtildi. Paraları toplamada görevli bir şoförün olduğu ve her aybaşında bankamatiklerin başında işçilerden para topladığı belirtildi.

 

Geçtiğimiz hafta şirket yöneticilerinin ve çalışanlarının bulunduğu 17 kişi gözaltına alınmış, bugün adliyeye sevk edilmişlerdi. Mahkemeye çıkarılan 17 kişiden 8’i tutuklanarak cezaevine gönderilirken 9 kişi adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.