Geliri Mehmetcik Vakfının

Geliri Mehmetcik Vakfının

Geliri Mehmetcik Vakfının

A+A-

Denizli’nin Çal ilçesinde bu yıl üçüncüsü düzenlenen geleneksel Deve Güreşleri, renkli görüntülere sahne oldu. Cumartesi günü kortej yürüyüşü ile başlayan, aynı akşam gala gecesiyle devam eden deve güreşleri, Pazar günkü yarışlarla sona erdi.

Çal Futbol Sahası’nın yanında oluşturulan alanda yapılan deve güreşlerine 90 deve beklenirken, katılım oldukça yüksek oldu. Ege ve Akdeniz bölgesinden 120 deve yarışlara katıldı. Akşam saatlerine kadar devam eden tülülerin yarışı nefes kesti.

Yarışlardan elde edilen gelir ise, Çal Belediyesi tarafından Mehmetçik Vakfı’na bağışlanacak. Başkan Fethi Akcan, “Bedenlerimiz burada, ruhumuz Suriye’de savaşan askerlerimizle. Ülkemiz teröre karşı önemli bir sınav veriyor. Biz de bu yıl deve güreşlerinden elde edilen geliri Mehmetçik Vakfı’na bağışlama kararı aldık. Deve güreşi ve deve Türk kültüründe önemli bir yere sahip. Bölgemizde yaşayan herkes yörüktür ve geçmiş ile bugün arasında köprü kurmuş olduk. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak hepimizin görevidir” dedi.

19 bin 300 nüfusu olan Çal’da güreşleri yaklaşık 15 bin kişi izledi. Çal’da düzenlenen deve güreşlerinin geliri Mehmetçik Vakfı’na verilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.