Gidilmesi Gereken Yere Kadar Gidilecek

Gidilmesi Gereken Yere Kadar Gidilecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Suriye'ye Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması için harekat düzenlendiğini, asıl amacın Suriye'nin toprak bütünlüğü olduğunu söyledi.

A+A-

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Türkiye'nin Suriye'ye Türkiye'nin güvenliğinin sağlanması için harekat düzenlendiğini, asıl amacın Suriye'nin toprak bütünlüğü olduğunu söyledi. Suriye'ye kalıcı olarak gidilmediğini belirten Zeybekci, "Orada kalınması gereken kadar kalınacaktır, gidilmesi gereken yere kadar gidilecektir" dedi.

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, öğleden sonra geldiği Denizli'de eşi Ayşen Zeybekci, Vali Ahmet Altıparmak ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile birlikte şehit ailelerine taziye ziyaretlerinde bulundu, 15 Temmuz şehidinin ailesine beratını ve Başbakan Binali Yıldırım'ın mektubunu verdi. Bakan Zeybekci, ilk olarak Diyarbakır Lice'de bu hafta şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Özkan Bilgiç'in Korucuk'taki evini ziyaret etti. Şehidin babası Necip, annesi Fatma, 2 Ekim'de düğün yapacağı nikahlı eşi Ayşe ve ağabeyi Halil Bilgiç'e başsağlığı dileklerini ileten Zeybekci, Özkan Bilgiç'in şehitlik mertebesine ulaştığını, vatan için canını verdiğini, yaptığı fedakarlığın unutulmayacağı söyledi. Zeybekci, şehidin babası ile birlikte dua etti.

 

'ŞEHİDİMİZİN EŞİ VE GÜZEL YAVRUSU MİLLETİMİZE EMANETTİR'

 

Bakan Nihat Zeybekci, daha sonra 15 Temmuz darbe girişiminde İstanbul'da tanklara direnirken yaşamını yitiren aslen Ardahanlı olan, ancak eşi ve kızı Denizli'de yaşayan Haki Aras'ın eşi Firuze ve 8 yaşındaki kızı Arzu'ya şehitlik beratı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın gönderdiği mektubu teslim etti. Elektrik teknisyeni olan ve akciğer rahatsızlığı olduğu için çalışmayan Haki Aras'ın vatanı için kokağa çıkıp şehit olduğunu söyleyen Bakan Zeybekci, "15 Temmuz, vatana ihanet terör saldırısı sırasında ülkemizin o gün tehdit altında olduğunu anladığı anda sağına soluna bile bakmadan bayrağını, ülkesini, vatanını, demokrasisi, geleceğini savunmaya çıkan değerli şehit kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Şehidimizin eşi ve güzel yavrusu milletimize emanettir" dedi.

 

'MÜCADELE DEVAM EEDECEK'

 

Şehitlik beratını şehidin 8 yaşındaki kızı Arzu'ya veren Zeybekci, Suriye harekatı hakkında da açıklama yaptı. Türkiye'nin Suriye'ye güvenlik için gittiğini söyleyen Zeybekci, "Suriye'de gerektiği kadar, ülkemizin güvenliği garanti altına alınana kadar, Türkiye'ye olan tehdit bitene kadar gerekirse Türkiye orada kalacaktır. Orada olmamızın asıl amacı hiç kimse aklından çıkarmasın, altından da başka bir şey çıkarmaya kalkmasın Suriye'nin birlik, beraberliği ve toprak bütünlüğüdür. Biz Suriye'nin birlik, beraberlik ve toprak bütünlüğü dışındaki hiçbir projeye razı olmayız. Ayrıca Türkiye'yi güneyden çevirerek bir şekilde birilerinin projelerine alet olan, kirli emellerine ulaşmak isteyen tüm terör örgütlerine karşı gerek içerde, gerek dışarıda kararlılıkla bu mücadele sürdürülecektir. Türkiye Cumhuriyeti olarak gidilmesi gereken yere kadar, yapılması gereken mücadeleye kadar orada gereği sonuna kadar, bunların inlerin başlarına yıkılana kadar da bu mücadele devam edecek" dedi.

 

'O FÜZELERİ ELİNDE BULUNDURANLARIN NİYETİ REJİMLE MÜCADELE DEĞİL'

 

YPG'nin Türk güçlerine saldırısını da değerlendiren Zeybekci, "Orada tanklarımıza maalesef onların elinde olmaması gereken tanksavar füzelerle saldıran ve bir askerimizi şehit eden bir girişim oldu. Ben şehidimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ama orada altını çizerek söylemek istediğim bir konu var. Bu tanksavar füzeleri elinde bulunduranların niyeti asla Suriye rejim hükümetiyle mücadele etmek değildir. Bugüne kadar da eminim o füzeleri Suriye rejim hükümetinin daha doğrusu masum halkı zulmeden, varil bombalarıyla bombalayanlara karşı asla kullanılma niyetiyle onlara verilmemiştir. Onlar da bunu o niyetle almamışlardır. Herkesin niyetini de, oralardaki bu tarzdaki operasyonlarının da Türkiye olarak farkındayız. Biz bunları tarihe not ediyoruz. Tarihte kim orada mazlumların yanında yer aldı, kim orada milyonlarca insanın yerinden yurdundan edilmesinin yanında rol aldı, kim onlara karşı bu zülüm karşısında durdu, durmadı bunları tarih yazacaktır. Nasılsa bugün geçmişe bakıp da tarih sorgulandığında, bazılarının insanlığın önüne çıkacak yüzü yoksa, gün geldiğinde yine aynı yüzlerle oralarda bu tarih hesabını mutlaka soracaktır" diye konuştu.

 

'KALICI OLARAK GİDİLMEDİ'

 

Türkiye'nin Suriye'de gerektiği kadar kalacağını söyleyen Zeybekci, "Oradaki askerimize, güvenlik güçlerimize Allah yardımcıları olsun diyorum. Orada kalınması gereken kadar kalınacaktır, gidilmesi gereken yere kadar gidilecektir. Kalıcı olarak gidilmemiştir oraya, asla böyle bir şey yoktur. Mutlaka gereği yapıldıktan sonra dönülecektir. İçeride de, dışarıda da mücadelemiz gerek askeri, diplomatik, bütün olanlarda topyekün seferberlikle devam edecektir. Gazi Mustafa Kemal'in dediği gibi, 'Ya İstiklal ya Ölüm' diyerek bu yola girdik. Tabi ki ölmeden fazla can kaybı olmadan, kimsenin burnu kanamadan da oradaki güvenliğimiz sağlansın istiyorum" dedi.

 

'KISA SÜREDE24 KASIM ÖNCESİNE DÖNMÜŞ OLACAĞIZ'

 

Türkiye-Rusya ilişkilerini de değerlendiren Zeybekci, "Rusya ile charter uçuşlarının başlaması onaylandı, bugün başlamış olabilir. Bu sene turizmde parlak bir yıl geçirmedik. Yıl sonuna doğru yüzde 30'lar civarında bir kayıp yılı olacak. Ben en azından yılın son çeyreğinde ve 2017'de Türkiye olarak turizm olarak 2015'ten bu yana kaybettiğimiz süreci tekrar kazanacağımız, tekrar Avrupa'nın en birinci, dünyanın ilk dört beş destinasyonundan biri olmaya doğru geleceğiz. 40 milyonun üzerinde turist sayısı, 40 milyar dolar civarındaki turizm geliriyle Türkiye olması gereken yere çıkacak. Burada Rusya'yla ilgili charter seferlerinin serbest bırakılması yanında ticari ve ekonomik ilişkilerin 24 Kasım 2015'in öncesine bir an önce dönmek ve hızlı bir şekilde yolumuza devam etmek istiyoruz. Çok sıcak temaslarımız, ilişkilerimiz, teknik temaslarımız, çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Her iki ülkenin teknik ekipleri çalışıyor, problemleri birer birer çözüyoruz. Çok kısa bir süre içerisinde 24 Kasım tarihine dönmüş olacağız" diye konuştu.

 

Bakan Zeybekci, daha sonra şehit astsubay çavuş Burak Erten'in 15 Mayıs Mahallesi'ndeki baba ocağını ziyaret ederek başsağlığı dileklerini iletti.

 

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.