Görme Engelliler Heyecan Dolu Umre Yarışı

Görme Engelliler Heyecan Dolu Umre Yarışı

Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından yapılan “Görme Engelliler Kur'an-ı Kerim ve Dini Bilgiler Yarışması” Denizli İl Müftülüğü’nce Merkez Gürcan Kur’an Kursu’nda gerçekleştirildi.

A+A-

Hafız olanlarla olmayanlar olarak 2 dalda yapılmış olan yarışma komisyonu; İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık başkanlığında, görme engelli Hafız Müezzin Kayyım Hilmi Hatırlı, İl Müftülüğü Engelli Koordinatörleri Müezzin Kayyım Mehmet İm ile Kur’an Kursu Öğreticisi Hacer Yenidede’nin katılımı ile 4 üyeden meydana geldi.

16 görme engelli yarışmacının başvurmuş olduğu yarışmada, Braille alfabesi ile Kur’an-ı Kerim’i yüzünden okuma, ezber ve temel dini bilgiler alanında heyecan dolu dakikalar yaşandılar.

En Değerli Varlık İnsandır

Ödül töreninde konuşma yapan İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, yarışmaya katılan tüm kardeşleri can-ı gönülden tebrik ettiğini, yarışmayı Cenab-ı Hakk’ın hayırlara vesile eylemesini dilediğini belirtti.

Allah'ın yer yüzünde yaratmış olduğu en değerli ve en üstün varlığın; insan olduğunu ifade eden İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, yaratılış ve temel haklar bakımından insanlar arasında herhangi bir farkın olmadığını, Allah katında en üstün insan en muttakî insanın yani; Kur’an ve sünnettin emirlerine ve nehiylerine uyup hayat yaşayan insan olduğunu, Müftülük olarak yaptıkları yarışmalarda, tüm engellilere manevi destek ve dini danışmanlık hizmetlerini artırarak sürdürdüklerini belirtti.

Ödül töreninin ardından hatıra fotoğrafı çekilip, program sonlandırıldı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.