Hakkari Ve Van'da Çatışma! 5 Şehit

Hakkari Ve Van'da Çatışma! 5 Şehit

Hakkari Çukurca'da sürdürülen hava destekli operasyonda çıkan çatışma sonucunda 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 4 korucu şehit olurken, 2 korucu ise yaralandı.

A+A-

Hakkari Çukurca'da  sürdürülen hava destekli operasyonda çıkan çatışma sonucunda 1 asker şehit olurken, 6 asker de yaralandı. Operasyonda 20 PKK'lı teröristin öldürüldüğü belirtildi.

 Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 4 korucu şehit olurken, 2 korucu ise yaralandı.

TSK'DAN ÇUKURCA'YA HAVA HAREKATI 

Dün akşam saatlerinde Türk Hava Kuvvetleri'ne bağlı savaş uçakları Çukurca kırsalında tespit edilen 2 hedefi imha etti.

Alınan anlık istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının dün 21.30-21.48 saatlerinde Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlediği belirtildi.

Görevini başarılıyla tamamlayan uçaklar, emniyetli şekilde üslerine geri döndü. 

DÜN SABAH SAATLERİNDE DE PKK'YA HAVA HAREKATI DÜZENLEDİ

Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait savaş uçakları dün Hakkari’nin Çukurca kırsalına hava harekatı düzenledi ve 3 PKK’lıyı etkisiz hale getirdi.

3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, MEVZİLER İMHA EDİLDİ

Türk Silahlı Kuvvetlerine ait savaş uçaklarının, Hakkari'nin Çukurca kırsalına sabah saatlerinde hava harekatı düzenlediği, bölgede tespit edilen 3 bölücü terör örgütü mensubunun etkisiz hale getirildiği, havan ve doçka mevzilerinin de imha edildiği bildirildi.

TSK'dan yapılan açıklamada şöyle denildi:

Bölgede tespit edilen 3 BTÖ mensubu, 1 Havan mevzii ve 1 Doçka mevzii ateş altına alınarak imha edildi. Hava harekatına ilişkin, "01 Eylül 2016 tarihinde 08.39-09.36 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetleri'ne ait savaş uçakları ile hava harekâtı düzenlendi. Bölgede tespit edilen 3 BTÖ mensubu, 1 Havan mevzii ve 1 Doçka mevzii ateş altına alınarak imha edildi. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine döndü" denildi. 

ÇALDIRAN'DA 3 KORUCU ŞEHİT

Van’ın Çaldıran İlçesi'nde de çıkan çatışmada 3 korucu şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı.

Dün Tendürek Dağı bölgesinde güvenlik güçleriyle PKK’lı teröristler arasında çıkan çatışmada bir uzman çavuş ile bir köy korucusu şehit olmuştu. Bunun üzerine devam eden operasyonda yaşanan sıcak temasta ise geçici köy korucusu Mehmet Aladağ, Muzaffer Aladağ ve İsa Taş şehit olurken, 4 korucu ise yaralandı. Bölgedeki operasyonlar devam ediyor.

TSK DÜN DE AYNI BÖLGEYE HAREKAT DÜZENLEMİŞTİ

Hakkari Çukurca kırsalında Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçaklarıyla hava harekatı düzenlendiği, bölgede tespit edilen bir adet dinamik hedefin ateş altına alınarak imha edildiği bildirilmişti

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada, Çukurca kırsalına hava harekatı düzenlendiği belirtilerek, şunlar ifade edilmişti:

"31 Ağustos 2016 tarihinde 19.36-19.57 saatleri arasında Çukurca kırsalında, alınan anlık bir istihbaratın değerlendirilmesi sonucu Türk Hava Kuvvetlerine ait savaş uçakları ile hava harekatı düzenlenmiş, bölgede tespit edilen bir adet dinamik hedef ateş altına alınarak imha edilmiştir. Görevlerini başarıyla icra eden savaş uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir."

 

Etiketler : , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.