Hamileler Sıcaklara Dikkat!

Hamileler Sıcaklara Dikkat!

Sıcak havalar herkes için risk oluşturabilecek mevsimsel olaylardır. Özellikle vücudun büyük bir efor harcadığı hamilelik en dikkat edilmesi gereken dönemlerden biridir. Ancak yazın güzel günlerini doyasıya yaşayabilmek ekstra gösterilen dikkatle yazı ham

A+A-

Sıcaklığın yüksek olduğu saatlere dikkat edin

Özellikle güneş ışınlarının dik geldiği öğle saatlerinde hamilelerin ekstra dikkatli olmaları gerekiyor. Mümkünse günün bu saatlerinde dışarıya çıkılmamalı diğer saatlerde çıkıldığında ise mutlaka ama mutlaka güneş koruyucu kremler kullanılmalı, hafif ve açık renkli giysiler tercih edilmelidir. Güneşin dik geldiği saatlerde dışarda olmak hamilelikte tansiyon yükselmesine ya da düşmesine neden olabilir. Bu an düşüşler ve yükselişler ise kandaki oksijen oranını etkilediğinden bebeğe giden oksijenin de dalgalanmasına neden olabilir. Bu gibi riskli bir durumla karşılaşmamak için sıcaklara özellikle dikkat edilmelidir.

 

Bol sıvı tüketin

Sıcak havalarda vücutta bol sıvı kaybı yaşanır. Bu sıvı kaybı hamilelerde daha çoktur. Bu nedenle hamilelerin bu havalarda bol sulu yiyecekler tüketmeleri ve bol bol su içmeleri şarttır. Bol su tüketimi vücudunuzun hem sıvı hem de oksijen ihtiyacını dengeler ve günü daha ferah geçirmenizi sağlar.

 

Beslenmenize dikkat edin

Hamilelikte iştahın artışı hızlı kilo alımına neden olabilir. Gebelik süresince normal bir kiloya sahip olanlar 12-16 kilo, düşük kilolular 13-18 kilo, fazla kilolular ise 7-12 kilo alarak gebeliklerini tamamlamalıdırlar. Bu nedenle özellikle sıcak havalarda vücudunuza ekstra yük olacak ağır besinlerden kaçınmalı ve hafif yiyecekler tüketmelisiniz. Bu hem kilo alımınızı dengeler hem de hafif bir yaz geçirmenizi sağlar.

 

Egzersiz yapın

Sabahın ilk saatlerinde ya da gece yatmadan önce yapacağınız hafif egzersizler ve yürüyüş sizi çok rahatlatır. Özellikle sıcak havalarda hareketsizlik nedeniyle ayaklarda ve bileklerde şişmeler meydana gelir. Bu şişmelerin önüne geçmek için hareketli bir hamilelik geçirmek gerekir.

 

Sık sık duş alın

Sıcak havalarda vücudu serinletmenin ve sakinleşmenin en iyi yolu bol bol duş almaktır. Siz de vücudunuzu yenilemek ve ferahlamak için gün içerisinde ılık duşlar alın. Özellikle gece yatmadan önce alacağınız ılık bir duş rahatça uykuya dalmanızı sağlayacaktır.

Etiketler : , , ,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.