Hem Merkezde Hem Buldan’da Dokuma Pazarı

Hem Merkezde Hem Buldan’da Dokuma Pazarı

Pazartesi günlerinde açılan Denizli Dokuma Pazarına ek olarak Buldan’da açılması planlanan Dokuma Pazarı için nihai karar alındı. Pazar, 12 Ağustos’ta açılacak.

A+A-

Uzun senelerden bu yana, eski zahire pazarı üzerinde açılmış olan Denizli Dokuma Pazarının, yapılan yol çalışmaları sebebi ile yıkılacak olması, pazarda sergi açıyor olan dokumacıları yeni arayışlara sevk etmişti. Denizli Dokuma Pazarında sergi açıp satış yapan dokumacılar, Denizli’deki pazarın sürmesi ve şimdiki pazara uzak olmayan bir yerde devam etmesi için Denizli Büyükşehir Belediyesi’yle görüşmeler yaptılar.  Görüşmeler sürerken, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, şimdiki Denizli otogarının şehrin içerisinde kaldığını, şehir dışına yeni bir otogar yapılıp, şimdiki otogarın da Denizli Dokuma Pazarında sergi açan dokumacıları da içine alacak tekstil alış veriş merkezine dönüştürülmesi fikrini ileri sürmüştü. Hala görüşmeler sürerken Denizli Büyükşehir Belediyesinin otogarın bir kısmında Dokuma pazarı açılmasına sıcak baktığı ve bunun ile alakalı çalışmaların sürdüğü ortaya çıktı.

Buldan’da Da Açılıyor

Denizli Dokuma Pazarının çoğunluğunu meydana getiren Buldanlı dokumacılar, eskiden Buldan’da da böyle bir pazarın kurulduğunu, Denizli Dokuma Pazarına ek olarak Buldan’da Dokuma Pazarının tekrardan açılması gerektiğini fikrini ortaya atınca, Buldan Belediyesi de bir çalışma başlattı. Buldan Belediye Başkanı Mustafa Gülbay, Denizli Dokuma Pazarına gidip oradaki dokumacılar ile yüz yüze  konuştu. Onların da önerileri ile Buldan’da dokuma pazarının açılması amacı ile 10 gün evvel bir toplantı yapıldı.

Toplantıda yapılan görüşmeler ile Denizli dokuma pazarının pazartesi günü kurulması, bu pazara alıcıların bir gün evvelden gelmesi ve bazılarının Buldan’a uğramaları bu kararın alınmasında etkindi. Daha sonra pazarın sabah saat 06.00 ile 12.00 arasında açılmasına karar verildi.  

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.