Honaz Dağı Tüneli'nde güneş Kasım ayında!

Honaz Dağı Tüneli'nde güneş Kasım ayında!

Denizli Çevre Yolu güzergahında yer alan Honaz Dağı Tüneli'nin yüzde 73'lük kısmının kazıldığı ifade edildi.

A+A-

Denizli Valisi Hasan Karahan, Denizli Çevre Yolu güzergahında bulunan Honaz Dağı Tüneli'nin yüzde 73'lük kısmının kazıldığını iletti. Vali Karahan beraberinde olan Honaz Belediye Başkanı ve kurum müdürleri ile birlikte çalışmaları yerinde incelemek üzere Ovacık Mahallesi'ne gitti. Şantiye binasına gelerek Karayolları 2. Bölge Müdür Yardımcısı Zeki Ali Yazıcıoğlu'ndan son bilgileri alan Vali Karahan, daha sonrasında sağ ve sol tüp tünelleri de gezerek işçilerle kısa bir sohbet gerçekleştirdi.

Karahan burada gazetecilere kısa bir açıklamada bulunarak Honaz'ın Ovacık köyünden Denizli-Antalya karayolu Cankurtaran Mahallesi'ne kadar inşası devam eden tünellerdeki çalışmaların 24 saat boyunca aralıksız olarak devam ettiğini belirtti.

Yüzde 73'lük Kısım Sona Erdi

Tünelin tamamlanması ile birlikte zaman ve yakıt tasarrufunun yanı sıra Denizli'nin Antalya ve Muğla gibi önemli turizm merkezlerine bağlantı yolunun daha modern hale geleceğini söyleyen Karahan, "Çalışmalar tüm hızıyla devam etmekte. Tünelin neredeyse yüzde 73'lük bölümü sona erdi. Kasım ayına kadar delme işleminin de tamamlanmasını umuyoruz. Çok yakın bir zamanda güneşi göreceğiz. Yıl sonunda ise aksi bir durum olmadığı takdirde geçici olarak tüneli kullanabileceğiz." dedi.

Haziran ayında Denizli-Aydın otoyolu ihalesinin yapılacağını ve ardından Denizli ulaşım sorununu ortadan kaldıracaklarını belirten Karahan, "Bu çalışmaları her zaman yerinde takip ediyoruz. Sürekli olarak da ilgileniyoruz. İnşallah yakın bir zaman hepsi tamamlanacak." ifadelerini kullandı.

Honaz Dağı Tüneli

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.