Hukuk Vahşice çiğnendi

Hukuk Vahşice çiğnendi

Denizli ilinde ABD'nin büyükelçiliğini Kudüs'e taşımış olması ve bu durumu protesto eden Filistiller'in üstüne İsrail askerlerince ateş edilip katledilmeleri ve yaralanmaları, AK Parti Denizli İl Başkanlığı'nın yaptığı basın açıklaması ile protesto edildi

A+A-

ABD'nin İsrail'de bulunan büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve bu durumu sınırda protesto eden Filistiller'in üstüne İsrail askerlerince ateş açılıp çok sayıda kişinin katledilmesi ve yaralanmasını protesto etmek için AK Parti tarafından 81 şehirde eş zamanlı yapılan basın açıklaması Denizli'de de Delikliçınar Meydanı'nda gerçekleşti.  

Açıklamaya AK Partili Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz ile bazı sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de aralarında bulunduğu yaklaşık 100 kişi katılımda bulundu. Basın açıklamasına katılanlar ellerinde taşımış oldukları dövizler ile İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı protesto ettiler.


SESSİZ KALMAYACAĞIZ

Grup için açıklamasını okuyan AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, İsrail'in 60 Filistinliyi şehit ettiğini, binlercesini de yaraladığını dile getirerek, ABD ve İsrail'in coğrafyamızın gözbebeği ve barışın şehri olan kutsal Kudüs'ü kana bulamasını, uluslararası hukukun vahşi bir şekilde çiğnemesini en kuvvetli biçimde lanetlediğini, İsrail'e, böyle devam etmesi durumunda, eninde sonunda akıttığı masumların kanında boğulacağını bir defa daha hatırlattıklarını, İsrail'in dünyanın gözü önünde yaptığı bu katliama sessiz kalmayacaklarını sözlerine ekledi.

Açıklamadan sonra Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Filistin'de İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucunda yaşamını yitirenler ve yaralananlar için dua etti. Basın açıklaması, dua edilmesinden sonra bitti.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.