İçişleri Bakanı Ala İstifa Etti

İçişleri Bakanı Ala İstifa Etti

Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Efkan Ala'nın istifasıyla yerine, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu'nun atandığı

A+A-

BEŞTEPE'DE SÜRPRİZ GÖRÜŞME

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım'ı, Cumhurbaşkanı Külliyesi'nde sürpriz bir görüşme yaptı. Devletin zirvesindeki iki ismin toplantısı yaklaşık 1 saat sürdü.

 

İÇİŞLERİ BAKANI EFKAN ALA İSTİFA ETTİ

 

Başbakan Yıldırım, kabulün ardından kabinede yapılan değişikliğe ilişkin açıklamaya yaptı.

Yıldırım, "İçişleri Bakanımız Bursa Milletvekili Efkan Ala'nın istifasıyla boşalan bakanlığa, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı, Trabzon Milletvekili Süleyman Soylu, boşalan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na da Genel Başkan Yardımcısı ve Bursa Milletvekili Mehmet Müezzinoğlu atanmıştır. Kamuoyuna bu bilgileri sunuyorum." diye konuştu.

 

BAŞBAKAN, BAŞARILAR DİLEDİ

 

İçişleri Bakanlığı görevini bırakan Efkan Ala'ya hizmetlerinden dolayı teşekkür eden Başbakan Yıldırım, yeni görevlerine atanan bakanlara da başarı dileğinde bulundu.

 

SOYLU BUGÜN KÜLLİYE'YE GİTTİ

 

Alınan bilgiye göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Yıldırım görüşmesi öncesi gündüz saatlerinde Süleyman Soylu'nun Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiği ve bir görüşme yaptığı öğrenildi.

 

SÜLEYMAN SOYLU DARBE GECESİ TARİH YAZDI

 

Hatırlanacağı gibi FETÖ'nün darbe girişimi sırasında Süleyman Soylu, darbecilerin bastığı ve bildiri okuttuğu TRT'ye giderek durumun normala dönmesi yönünde önemli bir rol oynamıştı.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.