İlbade Mahallesi'nde Taziye Evi Yükseliyor

İlbade Mahallesi'nde Taziye Evi Yükseliyor

Merkezefendi Belediyesi tarafından ilçeye kazandırılan ve bir ilk olma özelliği taşıyan ‘Taziye Evi’ İlbade Mahallesi’nde yükseliyor.

A+A-

Denizli’nin ilk ve tek ‘Taziye Evi’ Merkezefendi Belediyesi tarafından inşa ediliyor. 

Çalışmaların tüm hızıyla devam ettiği taziye evi artık İlbade Mahallesi’nde yükseliyor. 286 metrekare alanda inşa edilen ‘Taziye Evi’ 2 ay içerisinde vatandaşların hizmetine sunulması planlanıyor. Tamamı öz kaynaklarla yapılan evin maliyetinin ise 345 bin tl olduğu kaydedildi. İçerisinde mutfak ve mescidin de yer aldığı ‘Taziye Evi’ 250 kişi kapasiteli.

Denizli’de bir ilki gerçekleştirdiklerini söyleyen Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, “Modern bir yapı inşa ediyoruz. Yaptığımız araştırmalar sonucu bu bölgede bir ‘Taziye Evi’ ihtiyacı olduğunu tespit ettik. Örf ve adetlerin yaşatılmasına ve vatandaşların sosyal gereksinimlerinin karşılanmasına önem veriyoruz. Yakınlarını kaybeden vatandaşlarımızın acılarını paylaşmak, kendilerine yardımcı olmak ve her türlü ihtiyaçlarını karşılayacakları ortamda kabul etmeleri amacıyla en kısa zamanda taziye evini hizmete açacağız” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.