İlelebet...

İlelebet...

Cumhuriyetin 93. yılı Denizli’de yapılan törenle kutlandı. Gazi Bulvarında yapılan göstere Denizlilerden yoğun bir katılım oldu.

A+A-

Cumhuriyet bayramı kutlama töreni öncesinde Vali Dr. Ahmet Altıparmak, 11. Komando Tugay Komutanı Topçu Albay Gültekin Yaralı ve Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan Valilik makamında tebrikleri kabul etti. Tebriklerinden ardından tören alanına geçildi.  Gazi Bulvarı’nda devam eden törende Vali Altıparmak, Belediye Başkanı Zolan ve 11.Komanda Tugayı kurmay Albay Gültekin Yaralı askerî cipten halkı selamladı. Konuşma alan Vali Altıparmak, Cumhuriyetin tarihimizin en kapsamlı çağdaşlaşma hamlesi olduğunu Türk insanın önünü açmış ufkunu genişlettiği söyledi.  Altıparmak, Cumhuriyetin bilimde, eğitimde, kültürde, sağlıkta, ekonomide, sosyal yaşamda, askeri alanda var olan tüm kazanımların ve değerlerin çağdaş uygarlık düzeyine erişmek adına atılan her adımın, alınan her yolun şaşmaz güvencesi olduğunu değindi.

ATATÜRK’ÜN DEDİĞİ GİBİ…

Büyük Önder Atatürk’ün söylediği gibi, bugün hepimize düşen ortak görev ulusal değerlere, Cumhuriyete sahip çıkmak, Kurtuluş Savaşı’nı kazanan ruhu korumak ve bu bilinci gelecek kuşaklara aktarmaktır. Türk ulusu dili, kültürü, tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara el ele güçlü bir şekilde yürüyecektir. Şüpheniz olmasın ki bu yürüyüş içimizdeki ve dışımızdaki birçok şer odağının her türlü oyununa, alçakça tuzağına rağmen hep sürecektir. Unutmayalım ki biz en zor zamanlarda dünyaya cesaret ve vatanseverliğin eşsiz örneklerini göstererek bugünlere gelmiş bir milletiz. Cumhuriyetimizin en büyük başarısı da milletimizin tüm fertlerini vatandaşlık temelinde birleştirmiş olmasıdır” şeklinde konuştu.

 Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın ardından öğrenciler şiir okudu, halk oyunları ekipleri ise gösteri yaptı. Ardından Dernek, Sendikalar, sivil toplum örgütleri, öğrenciler kortej yürüyüşü gerçekleştirdi.

Etiketler :

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.